innovatie

08 jun 2015, 07:07

Noorder Pers Sociëteit: Kiezen de ministers Dijsselbloem en Kamp zelf de media waarmee ze willen spreken?

Noorder Pers Sociëteit: Kiezen de ministers Dijsselbloem en Kamp zelf de media waarmee ze willen spreken?

Als ministers informatie kwijt willen over de aardbevingsproblematiek, dan moeten ze dat aan alle media geven. Maar het begint er steeds meer op te lijken dat ministers Dijsselbloem en Kamp steeds selectiever worden, en uitsluitend met media willen spreken die zij interessant vinden. Dat althans is het onderwerp van een bijeenkomst van de Nooder Pers Sociëteit, volgende week maandag 15 juni in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De ministers Dijsselbloem en Kamp, allebei betrokken bij het Groningse aardbevingsprobleem, lijken – aldus de Pers Societeit - de laatste tijd een duidelijke voorkeur te hebben voor regionale media. Navraag bij de woordvoerder van Kamp leert dat het, meer specifiek, om ‘bewezen geïnteresseerde’ media gaat.

 

Maar dat er een selectie plaatsvindt, is duidelijk. ‘Zo gaat dat nu eenmaal’, zeggen veel Haagse journalisten. Maar veel noordelijke journalisten verbazen zich over die selectieve uitnodiging. NRC-correspondente Wubby Luyendijk en noordelijk Volkskrantman Jurre van den Berg maakten zich er op Twitter druk over en Symen Bosma van Pro-Time schreef er een blog over.

 

Hoe kwalijk is dat, dat ministers vooraf duidelijk een strategie hebben met betrekking tot welk medium ze te woord gaan staan?

 

Aan het debat over de Noorderperssociëteit in café ‘De Sleutel’ aan de Noorderhaven 72 in Groningen. wordt deelgenomen door Wubby Luyendijk, Johan de Veer, de aardbevingsspecialist van Dagblad van het Noorden, parlementair RTL-journalist en analist Jos Heymans en RTV Noord-hoofdredacteur Mischa van den Berg. Anita Pepping (DvhN) is de gespreksleider.