innovatie

18 aug 2014, 14:02

Nieuwe toekomst voor Oosterhamrikkade Groningen

Nieuwe toekomst voor Oosterhamrikkade Groningen

De Oosterhamrikkade in Groningen gaat er, aan de noordzijde althans, compleet anders uitzien. Deze maand gaat het eerste woningbouwproject aan de Oosterhamrikkade in Groningen in de verkoop. In het gebied zullen de komende jaren veel nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden. Dat gebeurt samen met de organisatie KUUB die bewoners begeleidt om zelf zoveel mogelijk te realiseren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wonen aan de kade, vlakbij de Groninger binnenstad. In een ruime stadsvilla met grote tuin of in een appartement, met jaren ’30 huizen om je heen. Aan de Oosterhamrikkade NZ kan het.

 

Toekomstige bewoners kunnen hun eigen stadsvilla of appartementen creëren. De supergrote stadsvilla’s hebben een woonoppervlakte van 180 m2 en een tuin van maar liefst 17 meter diep. De stadsappartementen zijn 60 m2, hebben twee slaapkamers, een tuin of balkon en vrij uitzicht. Beide met eigen parkeergelegenheid en berging. De stadsvilla’s kosten €292.500,- v.o.n. en de stadsappartementen €145.000,- v.o.n.

 

Oosterhamrikkade

De Oosterhamrikkade heeft een bijzondere, historische waarde. Van oudsher worden hier diverse functies gecombineerd, zowel op het gebied van wonen als werken. In het gebied zullen de komende jaren veel nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden. Het project Oosterhamrikkade NZ is het eerste woningbouwproject dat in verkoop gaat.

Op 27 augustus start de verkoop.