innovatie

20 sep 2002, 00:12

Nieuwe subsidieregeling voor Groningse IT bedrijven

De Europese Commissie heeft ingestemd met een nieuwe subsidieregeling van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN): de Loonkostenpremieregeling Noord-Nederland 2002 (LPR 2002), die met name bedoeld is voor ICT-bedrijven. Provinciale Staten van Groningen zijn begin dit jaar al akkoord gegaan met de regeling. Dat meldt de Automatiseringsgids.nl

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De regeling heeft tot doel nieuwe bedrijvigheid naar Noord-Nederland te halen. Belangrijkste voorwaarden zijn dat het bedrijf stuwend is, minimaal twintig banen worden geschapen die gedurende vijf jaar voor de regio behouden blijven.
Gedurende twee jaar is subsidie mogelijk op de loonkosten, inclusief de werkgeverslasten. De nieuwe regeling geldt zowel voor ondernemers die zich in het noorden willen vestigen als voor degenen, die willen uitbreiden. De eerste aanvragen zijn inmiddels binnen bij de Uitvoeringsorganisatie van het SNN.
De LPR 2002 is een aanvulling op de IPR (investeringspremieregeling) en wordt gefinancierd vanuit het Kompas voor het Noorden, het ruimtelijk-economisch ontwikkelingsprogramma voor Noord-Nederland. Middelen kunnen afkomstig zijn van zowel het Ministerie van Economische Zaken als het Europees Fonds Regionale Ontwikkeling (EFRO). (esc) (Bron: Automatiseringsgids.nl)