innovatie

18 feb 2002, 00:12

Nieuwe opleiding Hanzehogeschool voor internet en bio-technologie

De Hanzehogeschool in Groningen gaat het komende nieuwe studiejaar van start met een voor Nederland unieke opleiding, waarin Internet een belangrijke rol speelt. Bio-informatica is de naam van die nieuwe en voor Nederland unieke opleiding, die in september 2002 start bij de faculteit techniek van de Hanzehogeschool.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De opleiding Bio-informatica leidt een nieuw type onderzoeker op die niet het laboratorium, maar het internet als werkplaats heeft. Bio-informatica onderscheidt zich van bestaande opleidingen door de combinatie van biologische en medische expertisegebieden met datastromen en modelling uit de informatica.
Afgestudeerden kunnen gaan werken in de farmaceutische industrie, de landbouw- en voedingsmiddelenindustrie, bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in projecten op het gebied van biotechnologie of bij onderzoeksafdelingen van universiteiten en academische ziekenhuizen. Meestal maken ze deel uit van een team dat zich bezighoudt met onderzoek naar cellen en hun erfelijk materiaal (DNA), bijvoorbeeld om een nieuw medicijn te ontwikkelen.
De opleiding is uniek in Nederland en zal in september 2002 van start gaan met circa 30 studenten.