innovatie

03 mrt 2016, 10:10

Nieuwe leden-deskundigen bij SER Noord-Nederland

Nieuwe leden-deskundigen bij SER Noord-Nederland

SER Noord-Nederland heeft twee nieuwe leden-deskundigen. Het gaat om Paul Elhorst, bijzonder hoogleraar Regionale Economie aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG en Steven Brakman, hoogleraar Internationale Economie aan dezelfde faculteit.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Frans Jaspers, voorzitter van SER Noord-Nederland, vormen de nieuwe leden een kennisbron van SER Noord-Nederland. “Deze hoogleraren hebben veel ervaring met twee belangrijke aandachtsgebieden van de SER Noord-Nederland: Arbeidsmarkt & Scholing en Regionale Economie. We weten ons zo ook in de toekomst verzekerd van belangrijke inbreng van mensen van naam.' Aldus Jaspers.

 

Paul Elhorst is bijzonder hoogleraar Regionale Economie aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. De regionale werkloosheidsproblematiek van het Noorden is een van de belangrijkste onderzoeksthema’s bij zijn leerstoel.

 

Steven Brakman is hoogleraar internationale economie. Hij studeerde economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en is sinds 2003 hoogleraar. Brakman werkt onder meer aan de ontwikkeling en toepassing van de internationale handelstheorie.

 

Met de komst van Paul Elhorst en Steven Brakman neemt de SER Noord-Nederland afscheid van Jouke van Dijk (lid-deskundige Arbeidsmarkt & Scholing) en Catrinus Jepma (lid-deskundige Mondialisering).

 

Ook nieuw zijn Sjoerd Galema (VNO-NCW Noord) en Frans Strolenberg (CNV Noord). Zij vervangen respectievelijk Alfred Welink en Johan Mulder.