innovatie

17 dec 2014, 20:08

Nieuwe coöperatie De Raffinage wil naar terrein oude SuikerUnie

 Nieuwe coöperatie De Raffinage wil naar terrein oude SuikerUnie

Groningen is een coöperatie rijker: De Raffinage. Deze coöperatie gaat zich inzetten voor de nieuwe economie: door andere vormen van samenwerking en met een positieve impact op milieu, natuur en de mensen waarmee ze werkt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De nieuw verbonden ondernemers willen de stad bedienen met hun duurzame producten en diensten op het gebied van Voedsel, Kunst & Ambacht en Evenementen.

De Raffinage wil zich vestigen op het terrein van de oude SuikerUnie. De gemeente kiest binnenkort een nieuwe beheerder voor dit terrein en De Raffinage wil samen met de nieuwe beheerder het terrein 'smoel' geven, zoals zij nu ook al gedeeltelijk doet. De Raffinage is, naar de wens van de gemeente, echt ‘van onderop ontstaan’.

 

Een van de toekomstige bestuurders is Jan Does. Samen met Harry Hummel, Titia Punt en Nienke Homan stond hij aan de wieg van het coöperatie. Does: "Het is een hele eer om met deze energieke, vernieuwende club ondernemers te mogen werken. Hier groeit wat moois voor de stad!"

 

Op maandag 12 januari is de eerste vergadering van De Raffinage in haar officiële vorm: een Coöperatieve Vereniging. Deze is openbaar en geïnteresseerden kunnen zich melden via de website www.DeRaffinage.org