innovatie

12 jun 2015, 10:10

Nieuwe app voor Groninger Museum

Nieuwe app voor Groninger Museum

Het Groninger Museum heeft een nieuwe app gelanceerd voor bezoekers van het museum. Ze krijgen met behulp van zogeheten iBeacons extra informatie over het museum en de tentoonstellingen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vanaf de opening van de tentoonstelling Song Dong, Life is Art, Art is Life op 13 juni kunnen bezoekers van het Groninger Museum hun bezoek verrijken met de Groninger Museum app. Een unieke ervaring: terwijl de bezoeker zich door het museum beweegt wordt er door de applicatie locatiespecifieke informatie gepresenteerd, bijvoorbeeld bij het naderen van een object. Bezoekers ontvangen tevens meldingen op basis van hun locatie in het museum, zoals een welkomstboodschap met informatie over het museum of over een activiteit.

Door middel van iBeacontechnologie krijgen de bezoekers altijd op het juiste moment, op de juiste locatie de juiste informatie. iBeacons (Bluetooth bakens) zijn kleine apparaatjes die een signaal uitzenden en een bijbehorende applicatie laten weten in de buurt te zijn. De app gaat vervolgens op zoek naar specifieke content die bij de iBeacon hoort.

Met de app wil het Groninger Museum de bezoekerservaring verder verbeteren door het creëren van meer interactie met het publiek en het verbeteren van de educatieve waarde van het museum. Directeur Andreas Blühm is enthousiast: “Tijdens de testperiode maakten onze bezoekers dagelijks met veel plezier gebruik van de applicatie. Dit was voor ons dan ook doorslaggevend om de vernieuwde app in het hele museum uit te rollen. Het is een fantastische toevoeging op onze presentatie.”

De Groninger Museum app is vanaf 12 juni gratis beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store. Bezoekers die geen geschikt toestel hebben kunnen een iPod huren bij de informatiebalie.