innovatie

07 jan 2015, 11:11

Nieuw veelbelovend Gronings ICT bedrijf AttachingIT slaat vleugels verder uit

Nieuw veelbelovend Gronings ICT bedrijf AttachingIT slaat vleugels verder uit

Opnieuw lijkt een Gronings ICT bedrijf een gat in de markt te hebben gevonden. Het gaat om AttachingIT dat een systeem ontwikkelde waarmee gebruikers snel, eenvoudig en veilig grote hoeveelheden data kunnen ontvangen en verzenden. Het bedrijf speelt daarmee in op een groeiende marktbehoefte. De NOM heeft besloten in dit bedrijf te investeren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Niet zomaar verdiende AttachingIT kort na de oprichting een plek in een prestigieus groeiprogramma van Microsoft. Sindsdien is het snel gegaan. Voor de NOM en NNIM reden om het jonge Groningse bedrijf een financiering te verstrekken.  

 

De afgelopen vijf jaar is de hoeveelheid data die door ondernemingen wordt gegenereerd meer dan vertienvoudigd. Of dat veilig gebeurt? In veel gevallen niet, vaak zonder dat organisaties zich daarvan bewust zijn. Bovendien was het lange tijd niet mogelijk om bestanden die groter zijn dan 2 GB te verzenden. Het jonge Groningse bedrijf AttachingIT ontwikkelde echter een systeem waarmee op een snelle, gecontroleerde en veilige manier grote bestanden gedeeld kunnen worden. En dat is niet onopgemerkt gebleven. Ook niet bij de NOM dat AttachingIT onlangs een financiering verstrekte.

 

Microsoft Ventures Accelerator

Het idee ontstond in de zomer van 2013 in het Launch Café in Groningen. Korte tijd later kwamen de bedenkers Tim Velthuis, Roham Rahimi en Bert Sinnema in contact met Mark Voermans, destijds  Senior Business Development Manager bij Microsoft Nederland. Voermans was meteen enthousiast en haalde de mannen van AttachingIT over om mee te dingen naar een plek in de Microsoft Ventures Accelerator, het groeiprogramma van Microsoft in Berlijn.  Met succes. Samen met acht andere startups werd het gekozen uit 362 jonge bedrijven uit veertien landen. Vanaf dat moment mocht AttachingIT gedurende een periode van vier maanden rekenen op fulltime ondersteuning en begeleiding vanuit Microsoft Europe, om zo het bedrijf verder te professionaliseren. ‘Het programma heeft ons heel veel gebracht’, zegt Tim Velthuis vanuit Berlijn, waar AttachingIT inmiddels een salesoffice heeft. Het hoofdkantoor is nog altijd gevestigd in Groningen. ‘In de eerste fase wordt het systeem geleidelijk uitgerold in Nederland en Duitsland. We richten ons daarbij uitsluitend op de B2B markt. Tot dusver loopt dat buitengewoon voorspoedig. Er bestaan zelfs concrete plannen om straks ook voet op Zweedse bodem te zetten.’

 

Aantrekkelijke partij

Om de groeiplannen te verwezenlijken was AttachingIT op zoek naar financiering. Onder meer om mensen te kunnen aannemen in Nederland en Duitsland, met name developers en salesmensen. De NOM bleek geïnteresseerd. ‘Voor een jong, risicovol bedrijf als AttachingIT is de NOM een buitengewoon aantrekkelijke partij’, benadrukt Velthuis. ‘Het betekent dat we niet meteen een groot deel van het aandelenpercentage kwijt zijn. Dat is bij veel andere investeerders wel het geval. Hoe meer financiering je vraagt, hoe meer aandelen je weggeeft. Door in zee te gaan met de NOM kunnen we het bedrijf op de juiste manier de boost geven die het nodig heeft.’

==

Foto en meer informatie:

 

http://economie.groningen.nl/themas/ondernemen/nieuws/groningse-startup-attachingit-verdient-plek-in-prestigieus-groeip