innovatie

01 dec 2014, 09:09

Nieuw stadsplein rond Groninger Forum: veel groen en wellicht fontein

Nieuw stadsplein rond Groninger Forum: veel groen en wellicht fontein

Langzaam maar zeker  vordert de bouw van het Groninger Forum, althans de parkeergarage  en de fietsenkelder. Daarom begint de vraag nu urgent te worden hoe het nieuws stadsplein, rondom het Forum, er uit gaat zien. B en W hebben nu hun visie gegeven op wat de Nieuwe Markt zal gaan heten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het ontwerp voor de Nieuwe Markt moet in ieder geval groen en speel- en zitplekken bevatten. Ook krijgt het plein voor het Groninger Forum natuurstenen bestrating. Om het Forum goed tot zijn recht te laten komen, willen B&W een ingetogen plein. B&W laten onderzoeken of er ook een fontein kan komen. Deze uitgangspunten hebben B&W geformuleerd voor het ontwerp van de Nieuwe Markt.

 

Nu de bouw van de Forumgarage en de fietsenkelder vordert, is het ontwerp van de Nieuwe Markt weer opgepakt. Wethouder Paul de Rook: “We hebben verschillende pleinen bezocht en daarbij ideeën opgedaan voor hoe we van dit nieuwe plein een bruisende plek kunnen maken, met verschillende activiteiten, waar mensen graag naartoe willen. Deze uitgangspunten hebben we afgestemd met de ondernemers en vastgoedeigenaren rondom het plein.”

 

Ontwerp
 

Burgemeester en wethouders hebben de volgende uitgangspunten voor dit plein geformuleerd: groen, een natuurstenen verharding, speelaanleiding voor kinderen, zitgelegenheden, een ingetogen uitwerking en water. Aan de hand van deze uitgangspunten wordt een ontwerp gemaakt voor de inrichting van de Nieuwe Markt. B&W verwachten het ontwerp in februari of maart 2015 te presenteren.