Innovatie

Nieuw soort bitterbal uit Groningen voor deelnemers Campus Trail

Een nieuw soort bitterbal als beloning voor hardlopers? Het lijkt misschien een bitterbal, maar schijn bedriegt. Want het gaat om de een unieke, gezonde in Groningen ontwikkeld borrelhap: de eiwitterbal. Deze snack van de toekomst, die nog in ontwikkeling is, is bestemd als traktatie voor deelnemers aan de Campus Trail op 15 september. Inschrijven voor deze loop is nog mogelijk tot 8 september via Inschrijven Campus.


Leestijd: 2 minuten

Het duurt niet lang meer tot de vierde editie Campus Trail, hét hardloopevenement op de Zernike Campus, van start gaat op 15 september 2023. Campus Groningen meldt dat de inschrijfdatum voor dit populaire sportevenement is verlengd tot en met 8 september. Dit biedt deelnemers extra tijd om zich in te schrijven voor deze unieke gelegenheid om hard te lopen die een exclusief kijkje biedt achter de schermen van de Zernike Campus.

Amber van der Schaaf, manager communicatie en events bij Campus Groningen, heeft de verrassing in petto voor de deelnemers: “Voor alle deelnemers aan de Trail en aan het aansluitende Campus Café bij Brasserie Zernike hebben we na de loop een bijzondere traktatie: de recent ontwikkelde eiwitterballen. Deze snack van de toekomst, die nog in ontwikkeling is, is een lekker vega en gezonder alternatief voor de gewone bitterbal, passend bij deze sportieve run.”

Startschot en route

Het startschot van de hardlooproute, die zich uitstrekt over ongeveer 4 mijl en begint bij Lode Holding, wordt gegeven door burgemeester Koen Schuiling. Lode Holding is gespecialiseerd in medisch-technologische oplossingen die bijdragen aan een actieve levensstijl. Dit jaar vieren zij hun 75-jarig bestaan.

De Campus Trail start om 15.30 uur. Het parcours van de Trail voert langs en door diverse interessante punten, waaronder Avebe, het Innovatiecentrum Chemie & Engineering, Startup City en het vernieuwde Zernikeplein 7. De festiviteiten worden afgesloten met een gezellige borrel en het Campus Café bij Brasserie Zernike.

Registratie

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven om deel te nemen aan de Campus Trail via de “Inschrijven Campus Trail” pagina. Een regulier toegangsticket is beschikbaar voor €14,50. Voor studenten is er een speciale korting van €5,- op het inschrijfgeld bij vermelding van hun studentnummer. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor bedrijventeams om aan de Trail deel te nemen. Het bedrijvenpakket omvat onder andere 8 startnummers, zichtbaarheid voor je onderneming langs het traject, een medaille per deelnemer en twee consumpties per persoon tijdens de afsluitende borrel. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Amber van der Schaaf via amber@campusgroningen.nl.

Over de Campus Trail

Het Campus Trail-initiatief is ontstaan in nauwe samenwerking tussen Campus Groningen, de Hanzehogeschool Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen, Bedrijvenvereniging WEST, ACLO en het Sportcentrum, alsook Lode Holding. De praktische organisatie van dit evenement ligt in handen van Paul van Put Events.