innovatie

25 aug 2008, 20:08

Nieuw Noordelijk IT-evenement 15 en 16 oktober in Martiniplaza

Om invulling te geven aan concrete netwerkversterking organiseert NITE jaarlijks een tweedaagse IT-manifestatie over de noordelijke IT sector: het noordelijk IT-Event. Op 15 en 16 oktober (Martiniplaza, Groningen) zal de eerste editie van NITE plaatsvinden. NITE is een initiatief voor de verbetering van de economische positie van de noordelijke IT door het ontsluiten van de noordelijke IT-markt, het bijeenbrengen van individuen en organisaties en het stimuleren van de –online en offline- communicatie tussen belanghebbenden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De manifestatie bestaat uit een tweedaagse IT-beurs en congres met feest en daarnaast een dagelijks online informatie platform & Community.

 tweedaagse IT-beurs: de Noordelijke IT toont waar zij staat met alle IT-gerelateerde sectoren, Branche-organisaties, Aanbieders en afnemers van IT toepassingen, IT-producten en –diensten uit alle sectoren. Toegepaste IT, Opleidingen, Banenmarkt, Speed Training, Netwerken, Night of nITe (feest met top-dj’s, band).
 tweedaags congres: Dag één is gericht op de ICT zelf, aansprekende ontwikkelingen in de ICT-sector. Dag twee is gericht op toepassingen van ICT in het bedrijfsleven en de maatschappij. Onderwerpen: Management, Overheid, IT in de zorg, Technologie, IT in de maatschappij. (Inter)nationale sprekers, Wetenschappers, Beleidsmakers, Innovatieve ondernemers, Visionairs.
 Online Informatieplatform & Community: Toegankelijk voor alle ICT-experts die in het noorden wonen en/of werken. Omvat o.a. nieuws, informatie, profielen, discussies, webinars, vacatures en brengt aanbieders en afnemers, organisaties en individuen, overheden en bedrijven, opleiding en werk bij elkaar op een laagdrempelige en eigentijdse manier.

NITE wordt ondersteund door de volgende partijen: Grote gemeentes, de provincies, de NOM, SNN, ict@NN, ICT-Noord, ICT Platform Groningen, ICT-vereniging Noord-Nederland, Syntens, Kamer van Koophandel Noord-Nederland, MKB-Noord, grote werkgevers, werkgevers- en vakverenigingen en vakbonden, Rijksuniversiteit Groningen, hogescholen en andere onderwijsinstellingen, vakbladen en diverse belangenorganisaties.