Innovatie

Nieuw horeca-concept ‘Wijck’ moet Merckt Groningen vleugels geven

‘Wijck’: dat is de naam van een uniek nieuw horeca-concept, dat het nu nog deels leegstaande gebouw Merckt aan de Grote Markt in Groningen een enorme impuls moet geven. Volgens de initiatiefnemers wordt Wijck straks een trekpleister waar een groot publiek terecht kan ‘voor de lekkerste gerechten uit internationale keukens met een Groningse knipoog’.


Leestijd: 2 minuten

Wijck wordt een veelzijdig horecaconcept verspreid over drie verdiepingen, elk met een unieke functie. Het menu combineert gerechten uit de bekendste wijken ter wereld met lokale ingrediënten, wat resulteert in verrassende smaakcombinaties.

Op de begane grond bevindt zich een eigentijds en modern café met een aangrenzend terras. De entresol, oftewel de eerste verdieping, biedt een trendy bistro met voldoende ruimte om te werken.

De kelder is ontworpen als een veelzijdige ruimte voor evenementen, feesten, vrijdagmiddag- en zakelijke borrels, en andere soorten programmering. Een uniek onderdeel van de kelder zijn de vier karaoke booths die te huur zijn. Wijck is een plek voor iedereen, inclusief gezinnen, want Groningen kan nog wel een kindvriendelijke plek gebruiken.

Maripaan Horeca

“We hebben veel energie gestoken in het vinden van de juiste partij voor Merckt.” zegt Kristiaan Capelle van MWPO, vastgoedontwikkelaar achter Merckt. “Merckt is een belangrijk onderdeel van de stad, daarom moet de invulling kloppen. De samenwerking tussen Maripaan Horeca en The Boilermaker Group komt dan ook op het ideale moment. De invulling is echt een co-creatie van onze gezamenlijke visie op de horeca van Groningen. Dit gaan verschillende soorten gasten terugzien in Wijck.” vult Kristiaan aan.

The Boilermaker Group is bekend van award-winning concepten zoals The Stockroom, BOEL en Cilinder. Maripaan Horeca heeft succesvolle ondernemingen als Feithhuis en Graansilo Eten & Drinken op haar naam staan. Door deze krachten te bundelen, ontstaat een vernieuwend horecaconcept.

Rooftop verdwijnt

Met de opening van Wijck sluit Rooftop Merckt de deuren. Kim Leij van Maripaan Horeca: “Met de sluiting van Rooftop Merckt kunnen we ons als team vol focussen op de ontwikkeling en visie van Wijck. We zijn ervan overtuigd dat zowel medewerkers als gasten zich net zo thuis gaan voelen bij Wijck als bij Rooftop Merckt.

De aankomende periode zal worden gebruikt om het concept verder uit te werken, te bouwen en om mensen aan te nemen. “Het wordt een hele klus, maar we geloven echt met Wijck iets toe te kunnen voegen aan het horeca aanbod van Groningen. De exacte openingsdatum weten we op dit moment nog niet, maar we zijn wel hard aan het werk om dit jaar nog open te gaan.” zeggen ondernemers Kim Leij, Lennart Deddens en Peter Torenbosch.

Foto onder: Jacco van der Zwan