innovatie

06 mei 2019, 09:09

Newgym: Groningse studenten bouwen vergelijkingssite voor sportscholen

Newgym: Groningse studenten bouwen vergelijkingssite voor sportscholen

Een sportschool is zo gevonden: je vindt ze tegenwoordig bijna op elke hoek van de straat. Maar wil je een fitnesscentrum dat precies past bij jouw wensen en ambities? Kijk dan eens op de vergelijkingssite newgym.nl. Dit veelbelovende,online platform verzamelt zoveel mogelijk gegevens van alle sportscholen in jouw buurt, zodat je een goed onderbouwde keuze kunt maken en niet na een paar weken al weer spijt hebt van je dure jaarabonnement.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zoals zoveel goede uitvindingen komt newgym voort uit een praktische behoefte. Oprichters Jelle Berrevoets en Danny Reijenga zijn allebei laatstejaars studenten Commerciële Economie aan de Hanzehogeschool en weten uit eigen ervaring hoe lastig het kan zijn om een passende sportschool te vinden. "In ons tweede studiejaar hebben we samen een half jaar stage gelopen in de hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur’, zo vertelt Berrevoets. ‘Een geweldige tijd, met heel veel lekker eten en drinken, maar niet bepaald optimaal voor onze fysieke conditie."

Bij thuiskomst wilden de heren dan ook graag de sportschool weer opzoeken. "We zijn van de internetgeneratie, dus wat doe je dan als eerste? Juist: je richt je tot Google." Een sportschool is dan zo gevonden, maar Berrevoets en Reijenga wilden niet zomaar een krachthonk, ze hadden wel een aantal eisen: "Danny had al wat fitnesservaring en was gericht op zoek naar een aantal faciliteiten, terwijl het voor mij allemaal best nieuw was en ik dus wel wat begeleiding kon gebruiken."

Al snel bleek dat het vinden van de juiste sportschool nog niet zo makkelijk was. "Sportschoolhouders zijn over het algemeen heel erg goed in hun vak, maar van het bouwen van een goed vindbare en complete website hebben ze vaak maar weinig kaas gegeten. Als studenten Commerciële Economie zagen we direct een kans: waarom niet een platform ontwikkelen waarop je zoveel mogelijk informatie verzamelt zodat je goed onderbouwd de keuze kunt maken welke sportschool voor jou de juiste is."

Lees verder op Economie.groningen.nl