Innovatie

Naam nieuwe woontoren in De Hoogte onthuld: ‘De Helix’

Dinsdagmiddag werd in De Hoogte de bouw van een nieuwe 70 meter hoge woontoren officieel afgetrapt. Daarbij onthulde wethouder Roeland van der Schaaf ook de via een prijsvraag gekozen naam van de toren. Uit de 435 inzendingen werd gekozen voor 'De Helix'.


Leestijd: 1 minuut

Naam nieuwe woontoren in De Hoogte onthuld: ‘De Helix’
Naam nieuwe woontoren in De Hoogte onthuld: ‘De Helix’
Onthulling van de nieuwe naam - Foto: Siese Veenstra
Onthulling van de nieuwe naam – Foto: Siese Veenstra

Een jury bestaande uit architect Ronald Koekoek van De Unie Architecten, technisch directeur Jacob Prins van Geveke Bouw & Ontwikkeling en algemeen directeur/bestuurder van Nijestee Pieter Bregman, beoordeelde de inzendingen. Samen kozen zij unaniem voor De Helix, verwijzend naar de helix-structuur in het ontwerp van de toren. Door het gebouw loopt verticaal een spiraalvormige ‘straat’ van met elkaar verbonden ruimtes die ook van buitenaf zichtbaar is.

Geert Jan Arends, de inzender van de winnende naam, nam tijdens de bekendmaking een Nijestee-stadsfiets in ontvangst.

Het gebouw komt naast de oprit van de Bedumerweg naar de noordelijke ringweg en krijgt 116 studio’s, 96 tweekamerappartementen en 10 maisonnettes. De 22 verdiepingen tellende woontoren is ontworpen door De Unie Architecten en wordt gebouwd door Geveke Bouw & Ontwikkeling te Eelde. In 2019 moet de toren klaar zijn.

Onder een deel van het terrein komt een verdiepte fietsenstalling te liggen. Het dak van de fietsenstalling wordt ingericht als groen park wat tevens dienst doet als buitenruimte voor de bewoners van de toren.

Nijestee-directeur Pieter Bregman, inzender van de winnende naam Geert Jan Arends en wethouder Roeland van der Schaaf - Foto: Siese Veenstra
Nijestee-directeur Pieter Bregman, inzender van de winnende naam Geert Jan Arends en wethouder Roeland van der Schaaf – Foto: Siese Veenstra