innovatie

17 dec 2007, 10:10

Morgenmiddag bijeenkomst Martinikerk ICT Platform en Draadloos Groningen

Dinsdagmiddag 18 december, morgen dus, vindt de jaarlijkse kerstbijeenkomst van het ICT Platform plaats. Dit jaar wordt de bijeenkomst in samenwerking met Draadloos Groningen georganiseerd in de Martinikerk.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Thema van de bijeenkomst is het gebruik en mogelijkheden van het netwerk voor bedrijven en eindgebruikers en de laatste stand van zaken te horen. De ontvangst is vanaf 16.00 uur en het programma begint om 16.30. Op het programma staan een aantal demo's over streaming video, VoIP, location based applications en een spreker van City Live Hasselt.

Aanmelden voor deze bijeenkomst in deze voor deze bijeenkomst wel heel bijzondere locatie kan op http://www.ictplatform.com/

De volgende demo’s zijn te zien
Live Streaming
DMA Studio’s zendt beelden en interviews uit vanaf de Grote markt met aandacht voor ICT ontwikkelingen, draadloos Groningen, Cross-Media en het streamen van congressen naar virtuele businesscentra.

Location based applicaties
IT IS demonstreert My Locator, een Location Based Service applicatie die de gebruiker in staat stelt om de locatie van hun contactpersonen, die ook gebruik maken van de applicatie, op een elektronische kaart te zien. Het concept is gebaseerd op de trend van het Community networking. zoals; MSN/ Myspace/ Hyves. Het is een Java applicatie, geschikt voor meerdere mobiele platformen en low- en high-end telefoons.

VoIP en AirSync
Tijdhof Cosulting demonstreert mogelijkheden en apparatuur om VoIP en AirSync te gebruiken (synchroniseren van mail, agenda's, contacten) over een wireless infrastructuur

i-City Hasselt
City Live Hasselt demonstreert het softwareplatform dat de basis vormt voor de werking van een draadloze stad. Het platform zorgt ervoor dat mobiele toepassingen kunnen functioneren op het draadloze netwerk en de user-interface zorgt voor een makkelijke navigatie binnen de verschillende toepassingen.

Thin Clients
Carts Engineering demonstreert hun Server Based Computing oplossingen op basis van Ultra-Thin Clients. Het Ultra-Thin Client concept vervangt de PC. Alle toepassingen, documenten en gegevens staan centraal op de server, waardoor het beheer IT-omgevingen minder complex wordt.

Video & VoIP door Bysky Bv
Bysky Bv demonstreert een aantal applicaties op het gebied van objecten bewaking, videocamera's en sensoren, kentekenherkenning via IP-camera en VoIP telefonie

Narrowcasting Signage


Flexscreen demonstreert Electronic Signage Networks (ESN) (ook wel Narrowcasting of Digital Signage genoemd). Dit is het nieuwe medium waarmee zeer specifieke content - audiovisuele boodschappen - op een aantrekkelijke en interactieve manier kunnen worden gecommuniceerd naar een specifieke doelgroep op een gekozen locatie. Op deze manier wordt een maximaal visueel effect en impact bereikt. Op een dynamische en flexibele wijze wordt multimedia (advertenties, beelden, video, foto’s, presentaties, internet pagina’s etc.) vertoond op individuele of groepen van schermen, op de juiste plaats, de juiste tijd en voor het juiste publiek.