innovatie

07 apr 2008, 10:10

Minister Rouvoet opent Congres Volksgezondheid Martiniplaza

Op woensdag 9 en donderdag 10 april 2008 vindt het vijfde Nederlands Congres Volksgezondheid plaats in het congrescentrum Martiniplaza. Het congres gaat dit jaar over de preventie en vroege opsporingen in de gezondheidszorg. Minister Rouvoet van Jeugd en Gezin opent het congres. Op de tweede dag zal minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn opwachting maken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op het congres zullen toonaangevende sprekers aan het woord komen, zoals prof. dr. André Knottnerus, voorzitter Gezondheidsraad, prof. dr. Paul Schnabel, algemeen directeur Sociaal Cultureel Planbureau, prof. dr. Menno Reijneveld, UMC Groningen, prof. dr. Jac van der Klink, UMC Groningen, prof. dr. Theo van Tilburg, Vrije Universiteit, prof.dr. Wilma Vollebergh, Universiteit Utrecht en prof. dr. ir. Iteke Weeda Rijksuniversiteit. Daarnaast is er de keuze uit twintig workshops en tachtig mondelinge presentaties, gecombineerd met enkele posterpresentaties en een uitgebreide informatiemarkt. Enkele onderwerpen die tijdens het congres aan bod komen zijn: weerbaarheid; faalangst en pesten, preventie van suïcidaal gedrag bij jongeren en overgewicht.

Traditiegetrouw wordt op de eerste congresdag bekendgemaakt wie de winnaar is van de Volksgezondheidsprijs. Die wordt jaarlijks toegekend aan een beginnend onderzoeker die zicht op een bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt bij de wetenschappelijke bestudering van een maatschappelijk probleem.