innovatie

31 okt 2001, 00:12

Metropoly B.V.: Nieuw bedrijf gaat webwinkelen in Groningen bevorderen

Het webwinkelen komt nog niet echt van de grond in Nederland, en ook niet in Groningen. Maar vijf jonge, ondernemende ICT-specialisten uit Groningen willen daarin verandering aanbrengen en hebben daartoe een nieuw bedrijf opgericht, Metroply bv. Ze hebben ook een bijzondere website, met daarin alle winkels uit de Groningse binnenstad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘De scepsis tegenover het webwinkelen in Nederland is nog groot. Maar we denken dat dat zeker zal afnemen, en wij willen daar in elk geval graag aan meewerken. Daarom hebben we Metroply opgericht’, vertelt Peter Loef, een van de initiatiefnemers. De medewerkers zijn afkomstig van de Groningse ICT-bedrijven Rakelinxs, Comperfet en Titaan bv. Ze hebben hun krachten nu gebundeld in de hoop het webwinkelen in Groningen krachtig te stimuleren.
‘Metropoly is een project dat is opgezet is om als overkoepelende website voor de binnenstad van Groningen te dienen. Alle winkels in het centrum zijn vertegenwoordigd door een foto en hun gegevens. Bedrijven hebben de mogelijkheid om te adverteren op de site en eventueel hun producten on-line aan te bieden, dan wel te verkopen’, vertelt Peter Loef.
De ambities van de jonge Groningers gaan echter nog een stapje verder dan Groningen alleen. ‘Het doel is om uiteindelijk de portal te worden voor het winkelcentrum van alle grote steden in Nederland’ De kracht van Metropoly ligt volgens de medewerkers in het feit dat winkeliers hun klantenkring immens verbreden, omdat ze de kans krijgen hun producten aan te bieden aan niet alleen klanten in hun eigen stad, maar aan klanten uit heel het land.
Voor een kijkje bij het nieuwe Groningse webwinkel-overzicht: http://www.metropoly.nl