innovatie

23 dec 2014, 10:10

Met zo'n sjaaltje krijgt u toegang tot het Nieuwjaarsfeest Groningen in Euroborg

Met zo'n sjaaltje krijgt u toegang tot het Nieuwjaarsfeest Groningen in Euroborg

Wie het Nieuwjaarsfeest van Groningen dit jaar mee wil maken, hoeft dit jaar geen kaartje te kopen, maar een sjaaltje. Sjaaltjes, zoals op bijstaande foto, gelden dan als entreebewijs voor het feest, dat in de Euroborg wordt gehouden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het is de organisatie van het Nieuwjaarsfeest wederom gelukt om een spetterend en gevarieerd programma samen te stellen voor het stadsfeest dat op 1 januari in de business lounge van Euroborg zal worden gehouden. Het nieuwjaarsfeest werd al in 1908 in Groningen georganiseerd. Toen nog in Huize de Beurs. 107 jaar later is het nieuwjaarsfeest uitgegroeid tot een feest voor iedereen in het stadion van Groningen. Jong en oud is welkom het nieuwe jaar in te luiden.

 

De deuren zullen om 19:00uur worden geopend. Vanaf dat moment zal orkest Mira klassieke muziek ten gehore brengen. Burgemeester Vreeman zal om 20.00 uur het feest officieel openen met een toespraak. Zijn laatste officiële handeling in zijn tijd als burgemeester van Groningen. Meteen hierna zal dit jaar José Zwerink het Gronings volkslied inzetten zingen. Ook stadshistoricus Beno Hofman geeft een beschouwend overzicht van het afgelopen jaar en de tijden die komen gaan als 'loco-loco' burgemeester Hofman. En zo nog veel meer programma en diverse bekende en minder bekende stadsgezichten.

 

Voor het poppodium zijn de The  Blind Roofers,  Knight Susan en Hans van Lier and the Sidekicks inmiddels bevestigd. Het Jazz050podium zal in handen zijn van musicus Diederik Idema en zoals we van hem mogen verwachten neemt hij  een grote schare topmuzikanten mee.

 

Het Hollands-talige levenslied podium ontbreekt niet. Op het podium zijn te zien die avond: Johan Tel, Theo Driessen en Sandy Goeree, Burdy, Rodney Elzer en HoppaH! Ook Groninger troubadour Moti zal het feest in stijl begeleiden. Kortom, voor ieder wat wils.


Een Gronings feest is pas compleet met een swingende afterparty, DJ Oortje zal deze vanaf 00.00 tot 04.00 in de EMG Faktors verzorgen.


De voorverkoop is reeds gestart. Kaarten á € 5,-. zijn ditmaal in de vorm van een sjaal te verkrijgen bij de VVV op de Grote Markt en bij Elpee in de Oosterstraat. Afgelopen edities waren snel uitverkocht dus het is raadzaam entreebewijzen op tijd aan te schaffen.

 

Meer informatie op: www.nieuwjaarsfeestgroningen.nl