innovatie

25 aug 2014, 16:04

Maxime Verhagen verricht officiële start nieuwbouwproject ‘Thuis in Meerstad’

Maxime Verhagen verricht officiële start nieuwbouwproject ‘Thuis in Meerstad’

Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, zal woensdag 27 augustus in aanwezigheid van de toekomstige bewoners en overige betrokkenen, de feestelijke paal slaan ter gelegenheid van de start van het nieuwbouwproject ‘Thuis in Meerstad’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Thuis in Meerstad is onderdeel van de wijk Meeroevers, gelegen aan de oostzijde van de stad Groningen, en bestaat uit de bouw van 38 karakteristieke eengezinswoningen in Oudhollandse bouwstijl. De verkoop van woningen startte eind februari dit jaar. Ruim een half jaar later zijn bijna alle woningen verkocht of onder optie genomen. Reden voor BAM Woningbouw Noordoost, realisator van dit project, om na deze succesvolle verkoopperiode direct over te gaan tot bouwen.

 

De woningen
Het project bestaat in totaal uit 38 grondgebonden koopwoningen in twee verschillende types. De woningen zijn onderdeel van de BAM Wooncollectie. Dit innovatieve woningbouwconcept van BAM won vorig jaar nog de eerste Gouden Duimstok van Vereniging Eigen Huis; een prijs voor de meest klantgerichte nieuwbouwinnovatie. BAM biedt de kopers met het unieke concept van Victor&Wonen de mogelijkheid om hun woning woonklaar op te laten leveren. Interieurdesigner Victor Meuwissen heeft woningontwerpen gemaakt gebaseerd op verschillende Woonsferen en Leefwijzen, waarbij de kopers zelf bepalen hoe straks hun nieuwe huis er uit ziet wanneer ze de sleutel krijgen. Van de plaats van de keuken en de indeling van de kamers tot de kleuren op de wand en wat er op de vloer ligt. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Belangstellenden kunnen nadere informatie verkrijgen via makelaar Wichers Van der Schaaf, via de projectwebsite www.thuisinmeerstad.nl of www.meerstad.eu.

 

Meeroevers

 

Meeroevers is de eerste wijk die momenteel wordt gerealiseerd in het natuurlijke woongebied Meerstad; een bijzondere plek in Nederland. Met aantrekkelijke, betaalbare huizen en kavels, veel groen, veel ruimte en het eerste deel van het Woldmeer wordt de toon voor woonkwaliteit van Meerstad gezet.