innovatie

27 jun 2008, 10:10

Masterclass voor ondernemers in Life Science sector

Ondernemers die graag een eigen bedrijf willen beginnen in de Life Science-sector kunnen binnenkort meedoen aan een speciale masterclass. Deze opleiding is een initiatief van de provincies Groningen en Drenthe. Door het organiseren van een masterclass hopen zij dat een deel van het hoogopgeleide personeel dat door de sluiting van Cordis in Roden op straat komt te staan, voor het Noorden te kunnen behouden. Een deel van hen wil mogelijk een eigen bedrijf starten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Om deze aspirant-ondernemers professioneel te ondersteunen geven gedeputeerde staten van Drenthe 50.000 euro voor een Masterclass voor ondernemerschap in de Life Science sector. De provincie Groningen is voornemens 30.000 euro in de opleiding steken en de gemeente Noordenveld/ISD Noordenkwartier 22.500 euro. Daarnaast wordt ook een bijdrage verstrekt door Regio Groningen-Assen, Rabobank Noordenveld en het Mobiliteitscentrum Noordenkwartier.

Doel is om met deze unieke opleiding minimaal vijf nieuwe bedrijven in deze sector te kunnen verwelkomen. Deze Masterclass begint als pilot. Na de zomer wordt de opleiding ingebed in Strong Life Innovation, een totaalprogramma in het kader van Koers Noord / OP-EFRO op de gebieden van Life Science en Kenniseconomie.