innovatie

01 mei 2015, 07:07

Martini Ziekenhuis start bouw regionaal pathologielaboratorium

Het Martini Ziekenhuis gaat een regionaal pathologielaboratorium bouwen. Het nieuwe laboratorium bevindt zich binnen de muren van het Martini Ziekenhuis en opent eind 2015 zijn deuren.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het specialisme Pathologie houdt zich bezig met het bewerken en bestuderen van weefsels en cellen. Op basis van dit onderzoek wordt een diagnose gesteld. Het nieuwe laboratorium van het Martini Ziekenhuis gaat jaarlijks zo’n 50.000 weefselinzendingen, 8000 celonderzoeken en ca. 28.000 baarmoederhalsuitstrijkjes onderzoeken.

 

Het laboratorium krijgt een belangrijke regiofunctie aangezien ook het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, de Ommelander Ziekenhuisgroep (Delfzijl/ Winschoten), ziekenhuislocatie Refaja van Treant Zorggroep (Stadskanaal) en talrijke huisartsen in de regio gebruik zullen maken van de moderne faciliteiten die het lab biedt.

 

De medewerkers van de pathologielaboratoria van de SSZOG (Stichting Samenwerkende Ziekenhuizen Oost Groningen) komen in dienst van het Martini Ziekenhuis. Hans Feenstra: “Met de komst van dit laboratorium wordt de kwaliteit van de dienstverlening in de regio Noordoost Nederland gegarandeerd. Daarnaast leidt de schaalvergroting tot meer mogelijkheden voor specialisatie en innovatie.”