innovatie

07 apr 2014, 16:04

Martini Ziekenhuis krijgt voor de derde keer NIAZ-keurmerk

Martini Ziekenhuis krijgt voor de derde keer NIAZ-keurmerk

Het Martini Ziekenhuis voor de derde achtereenvolgende keer het NIAZ-keurmerk gekregen. Het keurmerk van de NIAZ, het Nederlandse Instituut voor Accreditatie in de Zorg, is het belangrijkste keurmerk in de zorg. Het betekent dat de zorgprocessen in het ziekenhuis op orde zijn. Een zorgproces beschrijft tot in detail de taken en verantwoordelijkheden van iedereen die betrokken is bij de zorg. Het Martini Ziekenhuis is het tweede ziekenhuis van Nederland dat aan alle 185 NIAZ-normen voldoet.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Afgelopen november bezocht de auditcommissie van het NIAZ een week lang het ziekenhuis. De leden van de commissie hebben ongeveer 45 gesprekken gevoerd met artsen en management en circa 20 werkplekbezoeken afgelegd. Ook kregen zij toegang tot documentatie, protocollen en verbeterplannen. Tijdens hun bezoek hebben ze vooral de processen rondom het zorgpad borstkanker, de kwetsbare oudere met een heupfractuur en de afdeling medische technologie onder de loep genomen.

Hans Feenstra, bestuursvoorzitter van het Martini Ziekenhuis is bijzonder tevreden met het resultaat: ‘Het is helemaal geen vanzelfsprekendheid dat je een dergelijke accreditatie zomaar behoudt. Net zoals een topchef het elke dag waar moet maken om zijn drie Michelinsterren te behouden, zo leveren onze medewerkers ook elke dag een topprestatie. Verbeteren is niet iets dat je eenmaal in de vier jaar doet, maar elke dag aandacht nodig heeft.’