innovatie

16 jul 2014, 10:10

“Low Car Diet” biedt Groningse bedrijven financieel aantrekkelijke kennismaking met alternatief vervoer

“Low Car Diet” biedt Groningse bedrijven financieel aantrekkelijke kennismaking met alternatief vervoer

Medewerkers van bedrijven of instellingen in de regio Groningen-Assen kunnen aanzienlijk besparen op hun reiskosten. Ook kunnen ze 15 tot 20 procent schoner en gezonder reizen, met meer keuzevrijheid. Dat stelt de organisatie Urgenda. Deze komt in september met een bijzondere aanbieding om alle duurzamere vormen van vervoer onder de aandacht te brengen, zoals het reizen met het openbaar vervoer, de OV-fiets of GreenWheels. Deze aanbieding maakt deel uit van het zogenoemde Low Car Diet.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Low Car Diet gaat op 10 september van start en biedt de medewerkers en bestuurders de mogelijkheid om een maand lang, t/m 10 oktober, gratis verschillende vormen van vervoer en flexwerkopties te ervaren, en te ontdekken dat reizen met o.a. de fiets, deelauto en trein goedkoper, meer ontspannen, schoner en gezonder is.

 

Dit Low Car Diet is een landelijk initiatief van duurzaamheidsorganisatie Urgenda, dat al twee keer is gehouden en waar Ga slimmer reizen & werken in de regio Groningen-Assen zich bij aansluit. In de regio Groningen – Assen kan men gedurende de actie Low Car Diet een maand lang anders reizen dan met de eigen auto.  Zo kan men dus een e-bike, de P+R bus, GreenWheels of ander vervoermiddel proberen. Per bedrijf krijgen 1 directeur en 10 medewerkers een mobiliteitskaart waarmee 30 dagen gratis duurzame kilometers gemaakt kunnen worden.

Op 17 september is er in de regio Groningen-Assen tevens  een ontbijt voor alle deelnemers uit onze regio. Zo kun je in contact komen met de andere deelnemers en ervaringen uitwisselen.

 

Aanmelden kan tot 6 augustus!

 

Meer informatie over deze actie: http://www.gaslimmerreizen.nu/

===========================================================

Achtergrond in het kort

Ga slimmer reizen & werken is een samenwerking zonder winstoogmerk van en tussen werkgevers, werknemers en lokale overheden in de regio Groningen-Assen. Werknemers maken gebruik van verschillend aantrekkelijk aanbod. Zo rijdt de ene werknemer 2 van de 5 dagen op de fiets, een ander maakt gebruik van een zogenoemd mobiliteitsbudget en weer een ander werkt 1 dag in de week thuis.

De aangesloten werkgevers dragen op deze manier aanzienlijk bij aan een goede bereikbaarheid van onze regio, en dat is ons gezamenlijk belang. Zij zorgen ten minste voor 10% minder auto´s in de spits.

Ga slimmer reizen & werken stimuleert graag duurzame vervoersmiddelen die een goed alternatief zijn voor de auto.