innovatie

28 feb 2014, 10:10

Lijsttrekkers gemeenteraad Groningen gaan bloggen op GIC

Lijsttrekkers gemeenteraad Groningen gaan bloggen op GIC

De Groninger Internet Courant (GIC) heeft alle lijsttrekkers die deelnemen aan de verkiezingen voor de gemeenteraad van Groningen uitgenodigd om een blog te schrijven op de GIC. Alle lijsttrekkers gaan in op ons verzoek, en dat betekent dat u tot aan de verkiezingen kennis kunt maken met alle lijsttrekkers. Het is voor het eerst dat lijsttrekkers van alle politieke partijen in een gemeente in Nederland gaan bloggen in een lokaal medium.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

We hebben ze allemaal gevraagd iets te schrijven over wat hun belangrijkste wensen zijn voor hoe Groningen er over vier jaar, in 2018, uit moet zien. Vanaf maandag kunt u bijna dagelijks een andere bijdrage verwachten.

 

Overigens biedt de GIC de lijsttrekkers graag aan om ook na de verkiezingen te blijven bloggen, zodat onze lezers regelmatig politieke opinies kunnen blijven lezen, uit de eerste hand. Het blog biedt de schrijvers met de GIC een podium, met een bereik ook dankzij de sociale media van 23.000 Groningers.

 

Maar anderzijds is de redactie zelf ook zeer tevreden met blog-bijdragen, omdat veel van onze lezers geinteresseerd zijn in stadspolitiek, terwijl het voor een kleine redactie als die van de GIC niet mogelijk is om gemeenteraadsverkiezingen te volgen. We hopen op deze manier dan toch ook op deze manier veel informatie over belangrijke kwesties in Groningen te kunnen doorsluizen.

(Foto: Gemeente Groningen. www.gemeente.groningen.nl/gemeenteraad )