innovatie

03 nov 2014, 15:03

Let’s Gro: uniek inspiratiefestival voor Groningen krijgt in november een tweede editie

Groningen krijgt voor de tweede keer een opmerkelijk ‘Inspuratiefestival’ onder de naam: Let’s Gro. Dat festival heeft tot doel om nieuwe ideeën en initiatieven voor de toekomst van de stad Groningen boven water te krijgen. Vorig jaar trok dit festival meer dan 5.500 bezoekers en waren er meer dan 85 programma. Het inspiratiefestival is dit jaar op 21 en 22 november,en moet zorgen voor nieuw elan in Groningen. Dit jaar worden ondernemers opgeroepen de mensen met ideeen een handje te komen helpen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Net als bij de eerste editie gaat Let’s Gro in 2014 op zoek naar nieuwe ideeën en initiatieven voor de toekomst van de stad en regio.

 

‘We willen ons laten inspireren door mensen met energie en goede plannen. Maar we voegen een nieuwe dimensie toe in 2014. Want een goed idee alleen is niet genoeg. Om plannen van de grond te krijgen is meer nodig. Dat vraagt om lef, creativiteit en ondernemerschap. Stad en regio kunnen zich laten inspireren door mensen die uit Groningen komen. Ondernemers die hier hebben gestudeerd of loopbaan zijn begonnen en daarna hun dromen, ambities en plannen hebben waargemaakt. We nodigen hen uit om tijdens Let’s Gro de plannenmakers en initiatiefnemers van vandaag een handje op weg te helpen met hun succesverhaal, levenslessen en ervaringen. Van een goed idee tot een succesvol bedrijf!’, aldus de organisatie

 

Let’s Gro in het kort

 


De uitgangspunten van de editie 2013 blijven overeind:

  • Let’s Gro gaat in eerste instantie over het (toekomstig) succes van Stad
  • ‘Show your darlings’ : toon anderen jouw goede ideeën
  • Het gaat niet (alleen) om de ‘grote dingen’ maar juist ook om de (nog) onbekende pareltjes overal uit Stad
  • De gemeente Groningen faciliteert de podia en de festivalorganisatie op de achtergrond.
  • De invulling en organisatie van de inhoud van de diverse presentaties, debatten, demonstraties en/of showcases ligt in handen van Stadjers en andere partijen/clubs/instellingen/organisaties uit Stad en Ommeland.
  • Het is onderscheidend, uniek, blij-makend en exclusief voor/van Groningen
  • Anders kijken, luisteren maakt problemen tot kansen.
  • Let’s Gro wil inspiratie halen en geven
  • Gratis toegankelijk festival verspreid over 2 dagen: 21 en 22 november.

Meer informatie:

www.letsgro.nl