innovatie

09 feb 2018, 10:10

Leerlingen 3 havo/vwo bij werkgevers in Groningen dankzij ‘ChecktheBizz’

Leerlingen 3 havo/vwo bij werkgevers in Groningen dankzij ‘ChecktheBizz’

Groningse leerlingen uit de klassen 3 havo/vwo hebben deze week al voor het eerst kennis kunnen maken met bedrijven, instellingen en andere mogelijke toekomstige werkgevers. Daarvoor is in Groningen het bijzondere concept ChecktheBizz in het leven geroepen, zodat de leerlingen iets beter beslagen ten ijs komen voordat ze een profielkeuze moeten maken. ChecktheBizz werd in het leven geroepen door stagebureau OTP, aldus een verslag op de website van de ondernemersvereniging VBNO

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

ChecktheBizz is een initiatief van OTP. Dat is de stichting waarin het verenigd bedrijfsleven, gemeente en onderwijsinstellingen in Groningen samen werken om leerlingen en studenten in de stad en omgeving een stap op weg te helpen richting werk. Op de website van VBNO een uitvoerig verslag met foto’s van secretaris Bert Oost.

Met ChecktheBizz krijgen leerlingen van klas 3 havo/vwo de kans om een kijkje achter de deuren van werkgevers te nemen. Op korte termijn gaan zij hun profielkeuze maken en voor het vervolg van de schoolcarrière is het handig om alvast enige kijk te hebben op de toekomstige kansen en mogelijkheden op werk.

 

Dat dit niet doorslaggevend hoeft te zijn wordt overigens meteen al duidelijk na het verhaal van de studiedecaan van de Hanzehogeschool. Hij is enkele keren van studie veranderd en geeft aan zijn gehoor mee dat de keus voor het vervolg van opleiding en studie voor een belangrijk deel ook wordt bepaald door dat wat je echt leuk vindt.

 

Deze rode draad komt terug in de bezoeken bij de werkgevers. Bij YTEC zijn enthousiaste mensen bezig. In de ICT-wereld zijn er volgens YTEC in principe twee stromingen. De ene stroming houdt zich bezig met het ontwikkelen van nieuwe toepassingen en de andere stroming met probleemoplossing.

 

Klik hier voor meer informatie over ChecktheBizz

Foto's: Bert Oost