innovatie

20 nov 2017, 09:09

Laatste kans om te ontsnappen uit Goldberg Escaperooms op Ebbingekwartier

Laatste kans om te ontsnappen uit Goldberg Escaperooms op Ebbingekwartier

Een aantal jaren lang was het Open Lab Ebbinge een verzamelplaats voor innovatief ondernemerschap. Inmiddels verloopt de stedelijke ontwikkeling op het Ebbingekwartier razendsnel en is het einde van het tijdelijke Open Lab in zicht. De laatste der innovatieve Mohikanen is Goldberg Escape, dat in een aantal zeecontainer tegenover het splinternieuwe Student Hotel drie uitdagende escaperooms heeft ingericht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wie de bijzondere escaperooms nog wil ervaren, moet er snel bij zijn: in januari  wijken ook de zeecontainers van Goldberg Escape voor de stadsvernieuwing en is Open Lab Ebbinge definitief verleden tijd.

De Goldberg escaperooms op een rijtje

Pig Newton
Duistere steam punk toestellen dagen je uit hun geheim te onthullen. Jij en je team moeten vertrouwen op je intelligentie en vindingrijkheid. Uniek aan deze kamer is dat er geen geschreven aanwijzingen zijn. Je zult, gewapend met alleen gezond verstand en trial and error, de soms tegennatuurlijke codes van deze kamer moeten kraken.

Pig Newton is de makkelijkste van de drie Goldberg escaperoom. Hij is vrij van taal en daardoor uitermate geschikt voor internationale gezelschappen.

Archimedes' Dip
Je vindt met jouw team een verlaten kernonderzeeër. Er is hier iets heel erg mis gegaan. Hoe krijg je dit gevaarte weer aan de praat? De toestellen in de ruimte lijken niet van deze tijd en plek… Er wordt op je gerekend. Berg de onderzeeër en breng de bemanning in veiligheid. Je hebt een uur! Maar tijd is als water...

Archimedes’ is ‘medium moeilijk’. De teksten in de kamer zijn zowel in het Nederlands als het Engels.

Majorana Hide Out
De meest uitdagende escaperoom van Goldberg is de Majorana Hide Out. De veelbelovende natuurkundige Ettore Majorana verdween in 1938. Wat is er met hem gebeurd? Was zijn ontdekking van het Majorana-deeltje het startpunt van een reis door tijd en ruimte? Schakelden de nazi’s hem misschien uit, omdat ze vreesden dat de geallieerden (of zelfs Mussolini) hen voor zouden zijn met de waterstofbom? Wellicht brengt deze Goldberg escape room het antwoord.

Kijk voor meer informatie en reserveringen op www.goldbergescape.nl.