innovatie

25 aug 2015, 11:11

Kunstinstelling VRIJDAG komt met kennismakingslessen muziek en dansen voor peuters

Kunstinstelling VRIJDAG komt met kennismakingslessen muziek en dansen voor peuters

De Groningse kunstinstelling VRIJDAG - die drie verschillende vestigingen heeft in de stad - heeft nieuwe cursussen ontwikkeld waar ouders met hun peuters kennis kunnen maken met allerlei muziekuitingen en met dansen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Samen met je peuter muziek maken en dansen. Kom het proberen tijdens een gratis proefles PeuterSwing of Suzuki Twinkle Stars. De proeflessen zijn: PeuterSwing op maandag 7 september van 9.35 - 10.05 uur,  PeuterSwing op vrijdag 4 september van 10.10 - 10.40 uur en Suzuki Twinkle Stars op maandag 7 september van 10.10 - 10.40 uur. Alles in de Concertzaal van VRIJDAG aan de Sint Jansstraat 7. Kijk op www.bijvrijdag.nl voor meer informatie.

 

PeuterSwing

 

Maak samen met andere peuters en hun ouder/begeleider op een vrolijke manier kennis met allerlei muziekuitingen: de namendans, schootspelletjes, klappen, stampen, springen en dansen in de kring. Ook zijn er knuffels, linten, hoepels en instrumentjes. Doe mee! Nanda Kievit geeft de workshop, op maandag samen met Joëlle Doll en op vrijdag met Wim Lever.

 

Suzuki Twinkle Stars

 

Dit is de perfecte voorbereiding voor de gewone piano Suzuki-les. Kom zingen, dansen en bewegen op mooie pianoklanken samen met Nanda en Joëlle. Samen met je vader of moeder gaan we spelenderwijs werken aan concentratie, ritmegevoel en je leert al een aantal liedjes uit het eerste Suzukiboek. Bij dit alles staat de piano natuurlijk centraal.

In de Suzuki-lesmethode uit Japan leren kinderen door te luisteren, te imiteren en te herhalen, alles in hun eigen tempo. Een liefdevolle omgeving stimuleert ze daarbij. Eerst krijgen je ouders les, maar langzaam aan ga je zelf ook spelen. Noten lezen is belangrijk maar dat komt pas later aan bod. Er is veel aandacht voor houding, techniek, balans, toonvorming en speelplezier! Tegelijkertijd wordt het muzikale gehoor, het geheugen, en het concentratievermogen ontwikkeld. De twinkles zijn de eerste stukken die je leert spelen als je met de piano Suzuki-les start. Het betreffen vier variaties op een thema.

 

Elke dag cultuur doen voor iedereen

 

Iedereen kan bij VRIJDAG aan cultuur doen, dus zelf theater, beeldende kunst en muziek maken, of ondersteuning krijgen als amateurkunstinstelling in stad en provincie. Ook draagt VRIJDAG bij aan een eigentijds (gemeentelijk) beleid op het gebied van Cultuureducatie.

VRIJDAG heeft drie locaties: VRIJDAG Noorderbuitensingel (voorheen Prinsentheater), VRIJDAG Walstraat (voorheen BK050) en VRIJDAG Sint Jansstraat (voorheen Muziekschool).

Om iedereen van dienst te zijn, ook mensen met weinig ervaring, tijd of geld, is de variatie in aanbod groot. Van een lezing, expositie of korte cursus tot complete (voor)opleidingen.

Voor meer informatie raadpleeg de site van VRIJDAG  www.bijvrijdag.nl.