Innovatie

Klippa lanceert AI-platform om kantoorwerk makkelijker te automatiseren

De noordelijke softwareontwikkelaar Klippa heeft een nieuwe oplossing gelanceerd om repetitieve kantoortaken te automatiseren: DocHorizon Platform. Daarmee wil Klippa de kracht van AI voor iedereen toegankelijk maken.


Leestijd: 1 minuut

Op DocHorizon kunnen kantoormedewerkers alle documentgerelateerde taken automatiseren. Hierbij kan je denken aan zaken als informatie overtypen, documenten sorteren, digitaliseren, converteren, goedkeuren en verifiëren. Al deze taken kunnen met een paar klikken worden geautomatiseerd.

“DocHorizon overbrugt de bekende kloof tussen AI en de meeste kantoormedewerkers: de kenniskloof”, zegt Yeelen Knegtering, CEO van Klippa. “Met ons nieuwe platform hoef je geen programmeur te zijn om de vruchten van AI te plukken, iedereen kan nu zijn eigen administratieve workflows automatiseren.

Het mooie van het platform is volgens Klippa dat het mogelijk is om het beste van AI te combineren met het beste van een menselijke beoordeling. AI doet het zware werk en een mens neemt de uiteindelijke beslissing. Werknemers hoeven zich daarom niet langer bezig te houden met eentonig, repetitief werk, waardoor hun werk zinvoller wordt.

De tijd en kosten die daarmee bespaard worden, kunnen vervolgens gebruikt worden om organisatorische uitdagingen aan te pakken, zoals het arbeidstekort. “Hoewel gemiddeld 77 procent van de werkgevers wereldwijd worstelt met het aantrekken van nieuw talent, zet slechts 35 procent van de bedrijven automatisering in als alternatief om het probleem aan te pakken”, legt Knegtering uit, verwijzend naar recente onderzoeken van Manpower en IBM. “De reden hiervoor is over het algemeen de kloof tussen toegankelijkheid en de technische mogelijkheden van een bedrijf. DocHorizon is ons antwoord. Het platform stelt bijna elke medewerker in staat om haar saaie, repetitieve taken te automatiseren.”

Over Klippa

Klippa werd in 2015 opgericht in Groningen en heeft inmiddels kantoren in Groningen, Amsterdam, Hamburg en Brasov. De scale-up heeft als doel om omslachtige documentstromen te digitaliseren en automatiseren aan de hand van moderne technologieën, zoals machine learning en OCR.