innovatie

02 okt 2008, 20:08

Kennistour Kamer van Koophandel door provincie Groningen

De Kamer van Koophandel Noord-Nederland organiseert in oktober een kennistour op diverse locaties in onder meer de provincie Groningen. KvK Noord-Nederland hoort graag van ondernemers op lokaal niveau wat hen bezighoudt en wat er speelt in de regio. De KvK gaat dan letterlijk naar de ondernemers toe en maakt hiertoe gebruik van een trailer die verschillende plaatsen in het werkgebied van de Kamer aandoet. Met deze tour draagt de Kamer bij aan kennisontwikkeling en stimuleert zij het gebruik van die ontwikkeling in het bedrijfsleven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Kennisinput is van belang omdat dit het bedrijfsperspectief aanzienlijk verbetert. Tijdens de tour kunnen (aspirant) ondernemers in de trailer op locatie, diverse bijeenkomsten bijwonen, spreekuren volgen en adviesgesprekken voeren.

De kennistour gaat langs diverse plaatsen in de drie noordelijke provincies. De tour start met een ondernemerslunch op dinsdag 7 oktober 2008 op Kennis Campus Emmen, Van Schaikweg 94 te Emmen.

De officiële opening verzorgt de voorzitter van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland, Jacob Emmelkamp. Namens Stenden Hogeschool zijn Robert Feenstra, Klaas Wybo van der Hoek en Berry Beets hierbij aanwezig.

Een selecte groep vertegenwoordigers van ondernemers is aanwezig om een open gesprek te hebben over de wensen vanuit het bedrijfsleven over samenwerking met het onderwijs.

Daarna staat de trailer ter beschikking aan leerlingen van groep 8 uit het basisonderwijs, zij nemen deel aan het programma Kids in Bizz. Kinderen kunnen daar spelenderwijs kennismaken met het ondernemerschap.

Na afloop van deze programma´s gaat de trailer verder op tournee de eerste stop is dan Hoogeveen en daarna zet de trailer koers naar Groningen.

Tijdens de tour komen allerlei onderwerpen aan de orde zoals Bedrijfsvoering, het starten van een eigen bedrijf, Sociale Innovatie en Energiemanagement.

Een uitgebreid programma vindt u op de site van KvK Noord: www.kvk.nl/kennistour