innovatie

06 dec 2007, 09:09

Kennis Conversie Fonds B.V. en de Stichting ir. G.J. Smid Fonds investeren in Heeii.com

De Groninger startup Elkoog B.V. heeft Heeii.com ontwikkeld, en staat nu aan de vooravond van de wereldwijde uitrol. Het Kennis Conversie Fonds en de Stichting ir. G.J. Smid Fonds onderschrijven de potentie van Heeii middels een onlangs bezegelde investering.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Heeii.com is een handige uitbreiding op de internetbrowser. Terwijl de gebruiker over het internet surft, speurt Heeii naar andere interessante websites. Ook kunnen gebruikers op hun eigen Heeii-pagina ontdekken welke sites populair zijn bij mensen met vergelijkbare interesses. Heeii .com biedt continu een top 10 van interessante websites die nauw verwant zijn aan de websites die worden bezocht. Wanneer een gebruiker naar een andere site gaat, geeft Heeii weer nieuwe suggesties. Ook kan op de persoonlijke pagina worden ontdekt welke woorden en websites de gebruiker definieren, met welke surfers de gebruiker veel gemeen heeft en wat hun favorieten zijn.

Wereldwijde potentie
Marnix Pool, directeur van het Kennis Conversie Fonds, dicht Heeii.com wereldwijde potentie toe. "Heeii past ideaal in het profiel van onze fondsen. Het is een jong high tech bedrijf dat de innovatiekracht in Noord Nederland sterk kan vergroten. Het sluit perfect aan bij de in deze regio opgestelde speerpunten voor kennisontwikkeling en kennistransfer. De verbinding met de Rijksuniversiteit Groningen werkt wederzijds versterkend."

De uitrol
"Nederland is voor ons de springplank naar Europa en de rest van de wereld. In Nederland kunnen we de kritische massa organiseren die nodig is om door de rest van de wereld serieus te worden genomen", licht Edwin Kuipers, bedenker van het systeem toe. "We zijn erg ambitieus, maar we zijn er heilig van overtuigd dat Heeii echt nuttig is voor alle surfers wereldwijd."


"Eindelijk weer eens iets nieuws en uitdagends op dit gebied in Nederland."
Nils Rooijmans, Head of Search and Research van ilse media.

"Heeii is StumbleUpon plus Google Suggestions"
Kristen Nicole, Lead Writer at Mashable.com

De software is voor iedereen gratis te downloaden van http://www.heeii.com/

Het Kennis Conversie Fonds (KCF) is opgericht om het “gat” in de financieringsmarkt voor technostarters te dichten. Het KCF is een publiek gefinancierd investeringsfonds dat wordt beheerd door de Houdstermaatschappij van de Rijksuniversiteit Groningen. Het fonds wil investeren in jonge high tech bedrijven, eventueel ondersteund door vreemd vermogen, maar voornamelijk met aandelenkapitaal. Op deze manier wil het KCF de innovatiekracht in Noord Nederland vergroten. Het sluit hierbij goed aan bij de in deze regio opgestelde speerpunten voor kennisontwikkeling en kennistransfer. De doelstelling van KCF is om in de komende drie jaar 15 tot 20 technologiebedrijven te starten en daarmee op termijn 200 arbeidsplaatsen te creëren.

Het ir. G.J. Smid Fonds richt zich op het stimuleren van werkgelegenheid in Noord Nederland middels participaties in technisch innovatieve ondernemingen in deze regio.