innovatie

24 jan 2019, 06:06

KDS Bisschop Bekkers, Brederoschool en de Windroos uit Groningen vertegenwoordigen Nederland in strijd voor duurzaamheid

Honderden basisschoolleerlingen komen vrijdag bij elkaar voor de spectaculaire startbijeenkomst van Energy Challenges. Voor de leerlingen van de Groningse scholen KDS Bisschopbekkers, Brederschool en de Windroos wordt het dit jaar extra spannend. Het wordt voor hen een internationale competitie waarin ze het moeten opnemen tegen scholieren uit België̈, Duitsland, Engeland en Denemarken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De leerlingen worden uitgedaagd om, als eigenaar van de energierekening, het energieverbruik van de school te verlagen. De ervaring leert dat door monitoring, analyse, educatie en bewustwording een gedragsverandering ontstaat. Elke school kan op basis van gedrag 15 procent minder energie verbruiken zonder extra investeringen.

Maar wat zijn nu de overeenkomsten maar vooral ook verschillen tussen de verschillende landen, hoe zit het met het plastic en hoe gaan leerlingen in Engeland eigenlijk naar school? De Groningse scholieren gaan dit op Internationaal niveau uitzoeken.