innovatie

09 jan 2014, 14:02

Kamer van Koophandel nieuwe stijl richt zich in Noorden vooral op Innovatie, Exportbevordering , Start en Groei

Sinds 1 januari van dit jaar is de landelijke Kamer van Koophandel neergezet. Hierin zijn twaalf zelfstandige bestuursorganen in één landelijke organisatie ondergebracht en zijn de Kamer van Koophandel en Syntens Innovatiecentrum samengebracht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De KvK blijft beheerder van het Handelsregister, verstrekt informatie aan ondernemers (waaronder starters en zzp’ers) en levert internationale handelsdocumenten. De focus van deze activiteiten ligt de komende jaren op “digitaal, tenzij..”

 

Ondernemersplein

 

Daarnaast gaat de KvK de komende jaren in samenwerking met publieke partners de digitale portal voor ondernemers realiseren. Het Digitale Ondernemersplein wordt op termijn dé toegang voor ondernemers voor alle diensten: registratie, informatie en transactie. “Op 20 januari aanstaande lanceren we met minister Kamp het digitale ondernemersplein: de website waar ondernemers alle overheidsinformatie kunnen vinden die zij voor hun bedrijfsvoering nodig hebben”, zo concretiseert Van Baasbank.

 

Speerpunten Innovatie, Exportbevordering en Start en Groei

 

De KvK zal zich in Noord-Nederland met name inzetten op Innovatie, Exportbevordering en Start en Groei. Bij de vergroting van de innovatiekracht ligt de focus op Agro & Food en op het thema Clean Tech. Waar het om exportbevordering gaat, komt de focus te liggen op Noord-Duitsland. Eén van onze grootste afzetmarkten.