innovatie

29 okt 2001, 00:12

IT-provincie Groningen opent website over Arbeidsmarkt

De provincie Groningen lijkt op het gebied van de informatietechnologie meer een volger dan een voorloper. De gemeente Groningen is althans aanzienlijk actiever op IT-gebied dan de provincie. Maar de informatietechnologie gaat toch niet aan de provincie voorbij want gedeputeerde Mirjam de Meijer (PvdA) opent donderdag 18 oktober een bijzondere website gewijd aan de arbeidsmarkt in stad en provincie Groningen

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens een vergadering van de Statencommissie Economische Zaken opent gedeputeerde De Meijer de internetsite: www.arbeidsmarktgroningen.nl. Vanaf donderdag is deze site toegankelijk voor iedereen die informatie wil over de arbeidsmarkt in de provincie Groningen. De site is een initiatief van de Provincie Groningen in samenwerking met de Rijksuniversiteit.
Volgens een woordvoerder van de provincie is de site een nuttig instrument voor alle mensen die direct of indirect te maken hebben met de Groningse arbeidsmarkt. Men vindt er, naast de werkloosheids- en werkgelegenheidscijfers van de diverse gemeenten ook o.a. de arbeidsmarktschets van de provincie Groningen en het Provinciaal Werkgelegenheidsregister.
Op de site is tevens de mogelijkheid te reageren op stellingen die te maken hebben met actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.
De nieuwe site is te vinden op het adres: www.arbeidsmarktgroningen.nl