innovatie

12 feb 2003, 00:12

IT in Groningen krijgt vanaf vandaag weer stevige oppepper

Crisis of niet: in de Groningse IT-branche worden nog steeds vele en ook goede zaken gedaan. Toch is de malaise niet aan Groningen voorbij gegaan, en op IT-gebied swingde het het afgelopen jaar duidelijk minder. Maar vanaf vanmiddag, donderdag 30 januari, krijgt de IT-sector in de stad weer een stevige oppepper. Tijdens een vergadering vanmiddag in Martiniplaza (waar alle IT-ers welkom zijn!) worden opmerkelijke plannen gepresenteerd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vanmiddag is er namelijk weer een vergadering van het ICT Platform Groningen. Dit Platform kreeg grote bekendheid met de opvallende reclamecampagne It Swings in Groningen in 2001. Dat was in de tijd dat er nog amper aan personeel was te komen en Groningen Amsterdam dus moest trachten af te troeven. Sindsdien zijn de tijden veranderd en is er geen grote campagne meer nodig om IT-ers naar de stad te lokken. Maar de gemeente Groninge ziet nog steeds het enorme belang van de IT-sector voor de Groningse economie en heeft besloten het ICT Platform te blijven steunen.
Het platform beschikt sinds 1 september zelfs over een projectbureau met een vaste medewerker in Martiniplaza. Nog steeds gebeurt er veel op ICT-gebied in Groningen. Dankzij de komst van de de Tyco-kabel, de Cityring en het internetknooppunt GN-IX heeft Groningen een voortreffelijke infrastructuur. De basis voor de IT-sector in Groningen is dus uitstekend, en veel bedrijhen melden dat ze de moeilijkste tijden achter de rug lijken te hebben.
Groningen wil het belang van de IT-sector blijven uitdragen. Vandaar dat vanmiddag waarschijnlijk ook een slogan voor een nieuwe reclamecampagne bekend gemaakt zal worden door wethouder Koen Schuiling (VVD) van economische zaken. De bijeenkomst in Martiniplaza in Groningen begint vanmiddag om vier uur. De organisatie hoopt op een hoge opkomst uit de Groningse IT-branche.