innovatie

21 dec 2017, 10:10

IT Academy college: 'Blockchain is de toekomst!'

Op 19 december organiseerde IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, IT Academy colleges: Blockchain. Tijdens de aanmeldperiode bleek al dat voor blockchain overweldigende belangstelling is in het Noorden. Binnen twee weken was het college volgeboekt en waren er maar liefst 100 aanmeldingen (van studenten, werkzoekenden en professionals). In het Kasteel, dat beschikbaar was gesteld door Noorderpoort, namen Kees de Vey Mestdagh en Johannes Brouwer de aanwezigen mee in de technologie die onder andere Bitcoin mogelijk maakt.  

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op deze exclusieve locatie van de stad Groningen werd door Kees de Vey Mestdagh ingegaan op de mogelijke crisis en revolutie van de blockchain. Kees, voorzitter van Foundation for Law & ICT, gaf de deelnemers een andere kijk op deze technologie. Zo kwamen de mogelijke risico’s aan de orde en hoe je hier als organisatie toch een positie in kan vinden. In het tweede deel van het college werd een prakijkcase besproken. Johannes Brouwer, Product Development Director, werkzaam bij Exact presenteerde hoe zij zijn begonnen, de moeilijkheden die zij tegenkwamen, mogelijke use cases en de weg naar productierijpe blockchain applicaties. Het college werd afgesloten met een live demo door het blockchain-team van Exact.

Het college gemist? De Groninger Internet Courant (GIC) heeft het college opgenomen. Bekijk hieronder alvast de sfeerimpressie. Het volledige college wordt later gepubliceerd. De verwachting is dat in februari het volgende IT Academy college wordt georganiseerd. Houd hiervoor de evenementenpagina van de IT Academy in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

IT Academy Noord-Nederland kijkt naar aanleiding van de belangstelling voor het college en de vraag van organisaties naar een mogelijk vervolgtraject over blockchain.