Innovatie

Is Groningen over vijftig jaar een superstad?

Datacentra, eindeloos grote windmolenparken en nieuwe dorpen? Planoloog en bijzonder hoogleraar Zef Hemel (RUG) onderzoekt de toekomst van platteland van Groningen. Dat platteland verandert in rap tempo en volgens Hemel is het hoog tijd om na te denken over hoe we willen dat de provincie eruit gaat zien. Tijdens het kenniscafé op donderdag 16 mei in het Forum bespreekt hij de toekomst van het Groningse platteland over pakweg 50 jaar. Dat vermeldt de RUG op de eigen website.


Leestijd: 1 minuut

Groningen als megalopool, een superstad, één groot stedelijk gebied met miljoenen inwoners? Zou het ooit mogelijk zijn in Groningen? En willen we dat eigenlijk wel? Dit soort thema’s verkent planoloog en bijzonder hoogleraar Zef Hemel van de Letterenfaculteit van de Rijksuniversiteit Groningen in zijn onderzoek. Komende donderdag geeft hij een inkijkje in dit onderzoek. Volgens hem wordt het tijd dat we gaan nadenken over hoe ons landschap eruit gaat zien, voordat het te laat is.

Tijdens deze editie van het kenniscafé in het Forum gaan de theatermakers van De Futuristen in gesprek met planoloog Zef Hemel over de toekomst van het platteland. Het wordt een combinatie van interview en theater. Het Kenniscafé in het Forum is een samenwerking van Studium Generale en Science LinX. Maandelijks kun je live een gesprek bijwonen met Groningse wetenschappers en onderzoekers over actuele thema’s.