innovatie

08 apr 2018, 12:12

Inwoners Groningen kunnen elektrische auto’s testen en delen

Inwoners Groningen kunnen elektrische auto’s testen en delen

In Groningen gaat deze zomer een project van start waarbij Stadjers elektrische auto’s samen kunnen delen. Wie er gebruik van wil maken kan zich daar nu al voor opgeven, zo meldt de gemeente Groningen in een nieuwsbrief. Het gaat om het project Testrijders.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Na lanceringen in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Zwolle komt het autodeelproject Testrijders van Natuur & Milieu nu naar Groningen. Door dit gezamenlijke initiatief van de gemeente Groningen en Natuur & Milieu krijgen inwoners van de gemeente de kans om kennis te maken met elektrisch autorijden en autodelen. Dit is namelijk een belangrijke oplossing om CO2-uitstoot te verminderen.

 

Testrijders sluiten als lokale ambassadeurs een voordelig leasecontract af voor een elektrische Volkswagen e-Golf en delen deze auto vervolgens met zoveel mogelijk anderen. Bijvoorbeeld met buren, vrienden, collega’s of via een deelplatform als SnappCar. Testrijders delen niet alleen hun auto, maar ook hun ervaringen via verschillende (social media) kanalen, vlogs en blogs. Ook zijn ze aanwezig bij lokale evenementen rondom het onderwerp.

 

Inschrijven kan tot 1 juni op detestrijders.nl. Er zijn tien auto’s beschikbaar.