innovatie

10 sep 2015, 17:05

Investeringsfonds voor innovatieve bedrijven uit RUG/UMCG

Investeringsfonds voor  innovatieve bedrijven uit RUG/UMCG

De Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) hebben  het initiatief genomen voor een nieuw investeringsfonds voor innovatieve bedrijven die voortkomen uit de universiteit en/of het UMCG.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat om bedrijven die zich bezighouden met  de thema’s van de RUG en het UMCG: life sciences/healthy ageing, energy en sustainable society. In het fonds, 'Carduso Capital', zit een bedrag van 16 miljoen euro. Investeerders in het fonds zijn: de RUG, het UMCG, Investeringsfonds Groningen , de NOM, en De Friesland Participatiefonds van De Friesland Zorgverzekeraar.

 

Investeren in jonge bedrijven


Kennisinstellingen die zich bezighouden met wetenschappelijk onderzoek hebben veel baat bij economische ondersteuning wanneer er bedrijven gestart worden. Deze bedrijven leveren werkgelegenheid op en versterken de economie.

 

Carduso Capital vindt het belangrijk om te investeren in jonge en/of vernieuwende bedrijven die aan het begin staan van hun ontwikkeling, soms hun product nog niet op de markt hebben gebracht, maar al wel bewezen technieken hebben ontwikkeld. Carduso Capital treed op als vroege fase investeerder en wil daarin actief samenwerken met andere investeerders.  Op die wijze wil Carduso Capital ook anderen interesseren om in de Groningse innovatiekansen te investeren.