innovatie

12 sep 2017, 16:04

Burgemeester opent nieuwe 'spiegelende speeltuin' van internetbedrijven iWink en MediaCT

Het internetbedrijf iWink heeft dinsdagmiddag officieel haar nieuwe kantoorgebouw aan de Laan Corpus den Hoorn langs het Hoornse Diep in gebruik genomen. Burgemeester Den Oudsten opende het pand, waarin ook IT-bedrijf MediaCT gevestigd is. Er zijn alle mogelijke maatregelen genomen om het personeel zich er ‘thuis’ te laten voelen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Den Oudsten is trots op de twee IT-bedrijven. "We hebben natuurlijk de RUG en de Hanzehogeschool, maar we missen ook nog wel een beetje het ondernemerschap, zoals Eindhoven dat wel heeft. En daar werken we hard aan. Daarom zijn we ook zij blij met deze twee bedrijven. Jonge ondernemers moeten de stad groot laten worden en zorgen voor groei!"

Volgens Den Oudsten gaat er ook al veel goed. "We doen het in groeilijsten vaak relatief beter dan Amsterdam. En dat komt ook omdat Groningen een heel leuke stad is. De mensen voelen zich hier blij! En dan ontstaat er een symbiose. Ik ben blij dat jullie de stad helpen. Gefeliciteerd met dit nieuwe pand", aldus Den Oudsten tegen de jonge ondernemende eigenaren van iWink en MediaCT. 

Het nieuwe pand was nodig omdat iWink sterk is gegroeid: er werken inmiddels circa veertig mensen. Vestiging met MediaCT in hetzelfde pand is niet onlogisch omdat de twee bedrijven geen concurrenten zijn. MediaCT (ook circa veertig werknemers) richt zich vooral op webwinkels en e-commerce, terwijl iWink websites en intranetomgevingen bouwt. 

Omdat het tegenwoordig van vitaal belang is om personeel in de IT sector vast te houden, is een plezierige werkomgeving van vitaal belang. Daarom is er niet alleen naar gestreefd dat men er optimaal kan werken, maar ook optimaal kan ontspannen. En lunchen.

Daarom lijkt het kantoor ook een beetje op een speeltuin voor volwassenen, die er alle gelegenheid hebben tot ontspanning. Er is tafelvoetbal, pingpong en een Playstation.

Ook de kantine is verbeterd, en misschien al bijna vergelijkbaar met die van de grote bedrijven in Sillicon Valley. Elke dag komt de bakker vlak vers brood brengen, nog warm van de oven. Iedere dag is er ook een gezonde en lekkere lunch. Aan een veelgehoorde wens met betrekking tot uitbreiding met salades is ook voldaan, dankzij een saladebar met elke dag verse en variërende ingrediënten.

De tafeltennisruimte
De tafeltennisruimte
Kantine met saladebar
Kantine met saladebar