innovatie

15 nov 2001, 00:12

Internet-ruilbeurs van Groninger blijkt schot in de roos

Je computermuis online ruilen voor een asbak? Het kan sinds 11 juni. Toen lanceerde Henk Tammens uit Thesinge namelijk zijn internet ruilbeurs, nadat hij op het idee werd gebracht door de zaterdagochtend-ruilbeurs van Radio Noord. “Er waren veel mensen die zeiden dat het hen ontzettend veel moeite had gekost om er ‘door’ te komen. Toen dacht ik: ‘Als ik nu eens iets op internet maak, daar kunnen mensen altijd terecht.’” (ATTENTIE: OOK U KUNT UW IT NIEUWS AAN ONS MAILEN TEN BEHOEVE VAN DE LUNCHEDITIE MET EEN OPLAGE VAN 2000. MAIL UW NIEUWS NAAR: INFO@GIC.NL. ONZE IT-BIJLAGE IS ER VOOR EN DOOR DE GRONINGSE IT-GEMEENSCHAP)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hoewel het niet de eerste ruilsite is, is Tammens’ initiatief toch uniek in zijn soort. “Bij andere ruilsites gaat het om specifieke verzamelaars, terwijl bij mij alles geruild kan worden”, aldus Tammens. Een blik op de gratis advertenties op de site geeft hem gelijk: “Te ruil een Husqvarna 225rd bosmaaier, graag hiervoor terug een damesbrommer. Deze moet goed zijn, dat is de bosmaaier ook.” Tevens biedt een moeder de Pokémonkaarten van haar kinderen te ruil aan.
Momenteel staat er een handjevol advertenties van mensen uit de regio Groningen op de site, maar dat is lang niet altijd het geval: op het hoogtepunt vulden ruim zestig advertenties de online ruilpagina, die tot nog toe door zo’n zestienhonderd mensen is bezocht. “Ik ben redelijk tevreden over dat aantal”, zegt Tammens. “Daarbij in aanmerking genomen dat ik, na een succesvol begin, een aantal weken niet kon werken omdat de site was gehackt. Iemand was het blijkbaar niet eens met mijn poging om via allerlei nieuwsgroepen publiciteit te krijgen.” Zelfs in het gastenboek op de website van RTV Noord plaatste Tammens een oproep. “We hebben er op de radio ook nog een keer een discussie over gehad. Uiteindelijk was het me om de publiciteit te doen. Door dat gedoe werd mijn internet ruilbeurs behoorlijk bekend.”
http://run.to/ruilbeurs