innovatie

13 nov 2014, 15:03

Internet-ondernemers beginnen in Groningse binnenstad winkel met trendy horloge- en sieradenconcept

Internet-ondernemers beginnen in Groningse binnenstad winkel met trendy horloge- en sieradenconcept

Groningen is een bijzondere winkel rijker:  deze week opende horloge- en sieradenwinkel Brandfield aan de Stoeldraaierstraat 70 in de binnenstad. Brandfield heeft zowel een fysieke winkel als een webshop, www.brandfield.nl, en combineert online en offline shoppen op een manier die uniek is in de traditionele juweliersbranche.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Merken
 
De nieuwe winkel Brandfield in hartje Groningen verkoopt trendy horloges en sieraden van 38 horlogemerken en 28 sieradenmerken. Een greep: Michael Kors, Marc Jacobs, Ice-Watch, Swarovski, Tissot en Swatch. In de winkel zijn shop in shops gevestigd van onder andere Pandora en Buddha to Buddha. Op www.brandfield.nl is het aanbod nog groter. Daar zijn bovendien naast modieuze horloges en sieraden ook parfums en zonnebrillen te koop.

 

Integratie winkel en webshop

 

Internet heeft het winkelgedrag van de consument behoorlijk veranderd en Brandfield springt daar slim op in. Klanten kunnen in de vernieuwde winkel horloges en sieraden komen passen. Zit de kleur of het model van hun voorkeur er niet bij, dan is het op een webzuil in de winkel mogelijk het volledige assortiment van 16.000 artikelen te bekijken. Bestellen kan ter plekke, waarna het artikel de volgende dag al in huis is.

 

Consumenten die hun online gevonden sieraad liever eerst in het echt willen bewonderen en passen, kunnen terecht in de winkel. ‘Geen enkele winkel heeft zo’n groot assortiment horloges en sieraden. Door winkel en webshop met elkaar te integreren, kunnen wij zoveel artikelen aanbieden. Hierdoor hoeven wij nooit ‘nee’ te verkopen en heeft de klant 24 uur per dag de ruimste keuze’, aldus Monteban.
 
 

Narrowcasting


 
Brandfield is opgericht door de Groningse internetondernemer Sebastian Monteban en zijn compagnon Siebe van der Deen. In het pand was eerder sieradenwinkel Trent gevestigd, ook eigendom van beide heren. Volgens Monteban was de winkel aan vernieuwing toe dus is er flink verbouwd. "Beleving wordt steeds belangrijker in de retail. We hebben naar onze klanten geluisterd die aangaven licht en ruimte belangrijk te vinden. De vitrines zijn allemaal nieuw zodat klanten de producten nog beter kunnen bekijken. Ook de webzuil is een nieuw element. Tenslotte hebben we een narrowcasting scherm opgehangen dat de klant meeneemt in de wereld van de modieuze en trendy horloges en sieraden van Brandfield."
 
Websites

 

Monteban en zijn compagnon richtten eerder al de websites horloges.nl, sieraden.com, zonnebrillen.net en parfumshop.nl op. Deze sites blijven bestaan en vallen vanaf 2015 onder de paraplu van Brandfield.