innovatie

10 nov 2014, 16:04

Instagram blokkeert account Groninger politie; selfy van agent in de cel

Instagram blokkeert account Groninger politie; selfy van agent in de cel

De Noordelijke politie was er nog wel zo trots op: een nieuw, eigen Instagram account, waar medewerkers via foto’s kunnen laten zien wat ze allemaal doen. Groot was de teleurstelling toen dat account plotseling volledig onvindbaar was. Deze bleek te zijn geblokkeerd door Instagram.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Na enkele dagen afgesloten te zijn geweest van de buitenwereld, is het vandaag weer online”. Met deze tekst en een bijbehorende #celfie (selfie in de cel) trapte motoragent Niels Hoogma op ludieke wijze af op het nieuwe Instagram-account van politie Noord-Nederland.

 

Hoogma verwijst met zijn #celfie met een knipoog naar vorige week toen het eerste account door Instagram al na 1 dag op zwart werd gezet. Met het nieuwe account zet de politie de pilot met Instagram voort.

 

Wat is er gebeurd?

 

Op maandag 3 november startte de politie in Noord-Nederland met een pilot Instragram om mensen een kijkje te kunnen geven in diverse politiewerkzaamheden. De pilot begon succesvol; binnen een dag steeg het aantal volgers naar ruim 900. Ook de foto’s van motoragent Niels Hoogma werden gewaardeerd door het publiek. Op dinsdagavond 4 november bleek dat het Instagram-account @PolitieNoordNL niet meer zichtbaar en vindbaar was op Instagram. Uit een melding aan de beheerders van het account bleek dat het account door Instagram geblokkeerd werd. Het projectteam social media dat de pilot begeleidt, legde contact met Instagram maar kreeg helaas geen reden van de blokkering.

Vervolg pilot met nieuw account

Omdat de politie de pilot toch graag voort wil zetten is besloten om met een nieuw account verder te gaan. Daarvoor is het account @politienoordnederland geopend. Dit account rouleert twaalf weken lang tussen vier politiemedewerkers met diverse functies. Motoragent Niels Hoogma trapt af. Niels is werkzaam bij het Team Verkeer in Groningen. Hij is als motoragent en chauffeur van de videoauto regelmatig door heel Noord-Nederland op de weg te vinden. Niels gaat zijn volgers de aankomende week meenemen in zijn werk op de weg. Na Niels volgen nog drie medewerkers: jeugdagent Maurits van de Linde werkzaam in Assen, biker Gersom Veldhuizen werkzaam in Drachten en politiechef Oscar Dros.

Volg @politienoordnederland op Instagram:

http://www.instagram.com/politienoordnederland