innovatie

01 mei 2014, 10:10

Innovatiefonds Noord-Nederland helpt innovatieve ondernemers

Ondernemers uit het Noorden met een innovatief idee kunnen een beroep doen op het Innovatiefonds Noord-Nederland van de NOM.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de NOM wordt het voor ondernemers steeds lastiger een financier te vinden, zeker als het gaat om een financiering van ideeën.Om ondernemers met een innovatief plan aan kapitaal te helpen is er het Innovatiefonds Noord-Nederland. De bijdrage van het Innovatie Fonds Noord-Nederland is minimaal € 50.000,- en maximaal € 1.000.000,-

 

Sander Oosterhof, Manager Business Development en Foreign Direct Investment NV NOM: “Wij denken met de komst van het Innovatie Fonds Noord-Nederland, een gat in de markt te kunnen dichten voor MKB-ers. Het proces van idee leidend naar een vermarktbaar product is complex. Financiering is noodzakelijk maar nauwelijks te vinden. Samen met het Ministerie van Economische Zaken en de provincies Groningen, Friesland en Drenthe, willen we met het Innovatie Fonds Noord-Nederland dit gat dichten.”

 

Om in aanmerking te komen voor financiering vanuit het Innovatiefonds Noord-Nederland moet aan een aantal criteria worden voldaan. Welke dit zijn is te achterhalen via de innovatiecheck op nom.nl.