innovatie

18 jun 2015, 14:02

Infoversum viert op 21 juni haar 1 jarig bestaan met shows voor 1 euro

Infoversum viert  op 21 juni haar 1 jarig bestaan met shows voor 1 euro

Infoversum viert haar 1 jarig bestaan tegelijkertijd met International SUNDday, de start van de zomer. Dubbel feest dus! Elke bezoeker betaalt daarom op 21 juni maar 1 euro per show tijdens deze bijzonder feestelijke dag die van 13.00 tot 17.00 duurt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Samen met Blaauw Sterrenwacht biedt Infoversum een speciaal programma aan. Zo kan iedereen kosteloos buiten op het plein door telescopen de zon waarnemen. Ook binnen schijnt de zon: in de dome vinden unieke lezingen plaats over de zon, de enige ster die we van zó dichtbij kunnen waarnemen en de allerbelangrijkste ster die het leven op aarde mogelijk maakt.

 

Daarnaast wordt de 2D film 'From the Sun to the Sun' meerdere keren vertoond. Dit is een prachtige 10 minuten vlucht die begint vanaf de zon. Het publiek wordt vanuit de ruimte naar Groningen meegevoerd en uiteindelijk weer terug naar de zon. Deze film is normaal niet opgenomen in de reguliere programmering, maar wel tijdens deze bijzondere dag te zien op het indrukwekkende ronde scherm van maar liefst 630m2. Verder geeft een sterrenjuf kinderlezingen in de Jouw Energie van Morgen truck en SRON (Netherlands Institute for Space Research) voert ter plekke zonne-experimenten uit.

 

Tickets en info


Iedereen is van harte welkom op deze speciale dag. Tickets voor activiteiten in de dome zijn alleen op de dag zelf bij de kassa te koop en alleen tegen contante betaling. Op www.infoversum.nl is het hele programma te vinden.

 

Infoversum is in 2014 in Groningen geopend als zogeheten full dome theater voor 360 graden projectie. Door middel van publieke films, zakelijke bijeenkomsten en ‘moderated’ events wordt een breed publiek bereikt binnen de domeinen wetenschap, kunst, cultuur & business.