innovatie

20 feb 2014, 09:09

Infoversum: Eerste 3D theater van Nederland in Groningen nadert voltooiing

Het Infoversum wordt een van de grootste toeristische attracties van Groningen, van hoog niveau. Op de website economie.groningen.nl– een site met opmerkelijke ontwikkelingen uit de Groningse economie, met een economische nieuwsbrief - is een video te zien van WebFilmNoord, die laat zien dat het nu al fotogenieke gebouw bijna klaar is. Groningen mag zich straks de handen dichtknijpen met zo’n bijzondere attractie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het grote witte gebouw lijkt van buiten meer op een planeet dan op een filmtheater. Dat komt vooral door de filmzaal waar straks met 3D beelden worden geprojecteerd op het bolvormige plafon met een diameter van 20 meter. Wie straks in de filmzaal naar een voorstelling gaat kijken, wordt van bijna alle kanten omringd door beeld en geluid.

 

De grote filmzaal van het Infoversum biedt straks plek voor ruim 250 bezoekers. Als de stoelen worden weggehaald, kunnen er vierhonderd man in de zaal. De bedoeling is dat er niet alleen films, maar ook lezingen, congressen, exposities en feesten worden georganiseerd.

 

Het geschatte bezoekersaantal van het Infoversum ligt tussen de 200.000 tot 300.000 mensen per jaar.

Meer op:   http://economie.groningen.nl

Meetr Groningse videoreportages:  www.webfilmnoord.nl