Innovatie

Imposant Feringa-gebouw bijna klaar voor gebruik

De afrondende fase is aangebroken voor het Feringa-gebouw. Het nieuwe universiteitsgebouw is een imposant pand van maar liefst 64.000 m2. Het gebouw is inmiddels bouwkundig opgeleverd en Tussen maart en juli 2024 zullen medewerkers in fases verhuizen naar hun nieuwe werkplek.


Leestijd: 1 minuut

“Het gebouw van 260 meter lang en 63 meter breed krijgt de vorm van drie aaneengeschakelde V-vleugels en zal zo’n 1400 studenten en 850 medewerkers huisvesten,” zo valt te lezen op de website van de universiteit. “Het bestaat uit vijf bouwlagen met daarboven een verdieping voor de technische installaties. Op die verdieping staan 21 grote luchtbehandelingskasten die per uur zorgen voor 840.000 kubieke meter schone lucht. Het hele gebouw is aardbevingsveilig ontworpen met lichte materialen en een constructie die in staat is om mogelijke grondbewegingen op te vangen. Om ongewenste zonlichtinval te voorkomen zijn de laboratoria steeds aan de noordzijde gesitueerd. Op het dak liggen 900 vierkante meter zonnepanelen.”

Voordat de verhuizing definitief aanbreekt, wordt het gebouw de komende maanden voorzien van meubilair en onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten.