innovatie

16 sep 2014, 10:10

Hoogste punt Automotive & Logistiek Noorderpoortcollege Groningen

Hoogste punt Automotive & Logistiek Noorderpoortcollege Groningen

Het nieuwe gebouw voor Noorderpoort Automotive & Logistiek aan de Bornholmstraat in Groningen bereikt woensdag 17 september het hoogste punt. In het nieuwe gebouw worden, vanaf 2015, de Automotive & Logistiek opleidingen gegeven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De nieuwbouw, die in april dit jaar is gestart, bereikt woensdag dus zijn hoogste punt. Het pand aan de Bornholmstraat (naast Century Autogroep) gaat de huidige locatie aan de Pop Dijkemaweg na 30 jaar vervangen. In het voorjaar van 2015 moet de bouw zijn afgerond en vanaf volgend schooljaar kunnen de studenten naar de nieuwe locatie.

 

Alles bij elkaar

In het nieuwe gebouw worden, naast opleidingen voor onderhoud en herstel van personen- en bedrijfswagens, ook de commerciële verkoopopleidingen en de logistieke opleidingen ondergebracht. Noorderpoort verzorgt alle opleidingen Automotive in de provincie Groningen.

 

Innovatie in opleiden

 

In het gebouw komt, naast de school, ook een Innovatiecentrum. Hierin zitten onder andere de merkenklas (specialisatie tot monteur Audi en VW), het ‘diagnose- en reparatiecentrum’ en de doorstroomklas mbo-hbo. Het mobiliteitsplein en branchetheater horen ook bij het Innovatiecentrum; bedrijven uit de sector kunnen hier de nieuwste ontwikkelingen m.b.t. duurzaamheid en mobiliteit presenteren.