innovatie

06 okt 2014, 09:09

Hoe communiceer je een aardbeving?

Hoe communiceer je een aardbeving? Dat is maandagavond het onderwerp van gesprek tijdens een bijeenkomst van de Noorder Pers Sociëteit. NAM-voorlichter Chiel Seinen gaat in discussie met onder andere RTV Noord-journalist Goos de Boer en Frits Lintmeijer, die jarenlang hoofd PR was bij de NS.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het is geen makkelijk verhaal dat NAM dezer dagen te vertellen heeft: Je haalt gas uit de grond, met aardbevingen als gevolg, schade aan huizen en bovendien onzekerheid over sterkte van toekomstige aardbevingen. Sommige huizen in Noord-Groningen zijn ontruimd, anderen worden al maanden gestut. En het is bepaald nog niet over. Aardbevingen zullen blijven ontstaan en niemand weet wanneer. Getroffen Noord-Groningers doen op alle mogelijke manieren hun beklag.

Hoe communiceer je met de getroffen Groningers, hoe praat je met de pers en hoe zorg je dat je als bedrijf mag blijven werken in het gebied? Chiel Seinen, hoofd aardbevingsvoorlichting van NAM, vertelt vanuit de praktijk. Maar aan de andere kant is er ook nogal wat kritiek, juist op de communicatie van de NAM. Het Asser bedrijf zou te veel reageren en te weinig proactief communiceren. Goos de Boer, senior verslaggever van RTV Noord, gaat die kritiek verwoorden. Frits Lintmeijer kent het klappen van de zweep. Hij was jarenlang hoofd PR bij de NS en tot voor kort wethouder in Utrecht. Hij zal als onafhankelijk communicatie-expert zijn deskundige licht op de kwestie laten schijnen. Anita Pepping, verslaggever van het Dagblad van het Noorden, gaat het gesprek leiden.

De Noorder Pers Sociëteit vindt maandag vanaf 17.30 plaats in café De Sleutel aan de Noorderhaven. Om 18.30 vindt de daadwerkelijke discussie plaats. Aanmelden kan via deze link.