innovatie

07 okt 2002, 00:12

Hobby Computer Club Groningen vertelt alles over Linux (18 sep)

Wie graag alles wil weten over LINUX kan woensdag 18 september terecht bij een bijeenkomst van de Hobby Computer Club Groningen.
Wie graag alles wil weten over LINUX kan woensdag 18 september terecht bij een bijeenkomst van de Hobby Computer Club Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Voor de zomervakantie heeft Johan Swenker laten zien hoe eenvoudig de installatie van Mandrake Linux is. Op woensdag 18 september demonstreert hij het resultaat van die installatie.
Een aantal punten die hij demonstreert zijn: - het lezen van een Microsoft word document met Abiword - een tekening maken en manipuleren met de Gimp - een CD rippen, converteren naar mp3 en weergeven - de fancy mogelijkheden van nautilus de standaard Gnome file manager - etc.
De meeste vragen van de vorm: "kan ik met Linux ...?" zijn dus zelfs te beantwoorden met: "ja en ze staan zelfs op de Linux distributies die je voor 50 tot 100 Euro bij de boekhandels kunt kopen."
Mandrake Linux is een gebruiksvriendelijk Linux besturingssysteem dat speciaal is gericht op gebruiksgemak, zowel bij thuis- als kantoorgebruik. Het is over de hele wereld vrijelijk beschikbaar in vele talen, waaronder het Nederlands. Onder Mandrake Linux draait veel software, waaronder een compatibel spreadsheet pakket, een tekstverwerkingsprogramma en een mailpakket met de look-and-feel van OutLook.
Informatie over Linux oa: http://nl.linux.org Informatie over Mandrake: http://www.mandrakelinux.com/nl/ Linux is een trademark van Linus Torvalds. Bijeenkomsten van de HCC afdeling Groningen vinden plaats op de derde woensdag van de maand om 20:00 in het Treslinghuis, Klaprooslaan 120 te Groningen. Ze zijn vrij toegankelijk.